click this to be awesome person

Wednesday, 9 December 2015

[PREPARATION] Kesibukan dan Komitmen Luar Biasa Setiap Kali Nak Event

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sekadar nak update blog sebab ada a few reader dan customer kata Iza lama tak update blog. Alahai, Iza memang sibuk bukan disengajakan. Macam-macam komitmen. Kalau waktu pejabat memang dah sibuk dengan tugas pejabat lah makan gaji kan. Sampai rumah pulak bukan terus rehat-rehat nak-nak kalau ada event setiap minggu atau kerap memang x menang tangan. Syukur ada suami yang banyak membantu tolong jaga anak. Setiap kali nak event mesti tiap malam tu buat persediaan siapkan apa yang patut. Jam 12.00 tgh malam baru masuk tidur sebab tak suka buat keje last minute nanti ada je yang terlupa, sebab kena ingat pesan Ustaz kita terima amanah duit dari orang jadi kena lah buat sungguh-sungguh bukan ala kadar. Baru rezeki yang kita dapat tu lebih berkat. Mudah-mudahan. Ramai orang ingat senang je buat bisnes ni tapi nak caj harga ratus-ratus. Iza memang alu-alu kan kalau yang pandai dan rajin buat sendiri tu buat lah sendiri supaya tahu macam mana penat dan lelahnya. Pastu nak kena ke sana ke mari beli barang semua tu kena naik kereta nak kena isi minyak. Terpulang lah nak kata apa dan macam mana, adat berniaga memang objektif kena ada untung. Tapi Iza cuba sehabis baik bagi servis yang setimpal dengan harga yang Iza kena kan pada pelanggan. Mana yang nak komen tak tentu pasal terpulang. Penat nak fikir apa orang kata apa orang kritik. Tak suka pakej Iza terpulang boleh cari yang laun tak de masalah. Eh dah sesi luahan perasaan pula. Alahai.


Flag Banner bertema kan Robocar Poli


Happy Birthday Luqman Faris. Semua ini memang dah termasuk dalam pakej Iza.


Goodies Bag Hand Made + Sticker + Clip.
RM1.00 per pcs. Isi di dalam terpulang pada pelanggan.



Macam biasa lepas siap semua yang patut Iza akan snap dan share dengan pelanggan. Syukur pelanggan berpuas hati. Baru lah boleh masuk tidur dengan hati yang tenang. Esok dah boleh buat kerja lain pulak. 


**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. Memang betul...kita pun dalam dilema bila orang berkali2 contact nak suruh buatkan candy table....bukan xnak buat...tapi bila bgtau harga (setelah mengkaji harga pasaran dan pengalaman keuntungan yg x setimpal dengan kerja), semua sunyi sepi....kita bukan nak buat sangat...husband pun x berapa kasi sebab mmg x menang tangan maklumla semua DIY sorang2 diri je....masa untuk berfikir je dah sekian jam...nak design...menempek...membeli..mencari segala bahan....x padan sebenarnya dgn harga...tapi org melayu ni selalu nak propa tapi xnak paham kerja kita....bukan semua asik nak kikis duit customer je.....kannn...Eh...tiba2 jadi luahan perasaan berganda pulak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..xpe..suka je...biar mereka di luar sana faham. kita kalau boleh nak bagi 100% kepuasan servis pada pelanggan kita, bila pelanggan happy dgn servis kita bahagia rasa dan rasa berkat. TQ dear sebab sudi bg sokongan walau i tak sekreatif mana hehe.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails