click this to be awesome person

Sunday, 29 March 2015

Surprise For My 29y Birthday Cake From My Yayang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

29 Mac 2015 its was my 29y birthday.
Syukur alhamdulillah, Allah still gave the opportunity
for me to celebrate and enjoy my day with the beloved small family.

Macam biasa, tak beriya pun rancang ke mana2
atau celebrate ke mana2 sebab bila usia meningkat ni
makin takut kerana dah makin dekat dengan "penamat".
My yayang buat kejutan lagi,
kali ni Iza memang betul tak mengharap apa2.
Lebih2 lagi dah ada Darwisy memang x kuasa
lah nak mengharap hadiah ke apa ke sempena birthday sendiri.
Cukup ucapan dan doa dari yang tersayang.

Malam tu rasa tengah tengok TV.
Darwisy dah tido, Iza ni pun tengah amek mood nak tido.
Dah tutup mata, buka balik tahan mata nak 
tengok TV. Biasa lah malam minggu kami jarang tido
dalam bilik sebaliknya hampar toto dan tilam depan TV hall.
Layan movie ke ape luang masa bersama.
My yayang pulak baru balik dari kerja,
kalau tak nak amek mak Iza tapi ada hal2 yang 
x dpt dielakkan.

Tibe2 my yayang tutup semua lampu,
Iza biarkan je sebab fikir mesti die ingat wife die dah tido
tu yang tutup lampu dengan TV sekali tu.
Iza pun baru nak lena, tibe2 nampak cahaya bergerak.
Mamai pun ada masa tu, rupanya my yayang pasang lilin.
Ingat lilin nak letak kat atas meja makan 
kot saja pasang sambil tido dalam suasana romantik,
tapi dengar my yayang nyanyi 

"Allah, selamatkan kamu....
Allah, selamatkan kamu....
Allah, selamatkan isteri abang....
Allah, selamatkan kamu..."

Terus macam, eh? Ada kek?
Eh ada lilin? Eh nape bukan lilin birthday?
Lilin Ikea. Hahahahhahaa.
My yayang kata lupa nak mintak kat 
SR masa beli tu.









































































And of course my favorite one and only
Chocolate Indulgence by Secret Recipe.
Sampai cair lah sepotong kek ni disimpan dalam kereta.
Nasib tak lama sgt kalau lama lagi ke lupa
ke mesti bersemut dalam kereta tu.
Lilin tu yang unik tak tahan. Hahahhahaa.
Terus kejut Darwisy yang tengah tido, terpinga2 lah
dak kenit tu tengok kek ni hah.
Tq my sweet hubby for these surprise.
U make me so sweet!
Even only a slice cake, its not the
thing. The thing is how u present with 
all these surprise. How romantic are u to me.
Really appreciate, 
I really wanna to THANK YOU for
being my mate for my soul,
my shoulder for my cry,
my support for my down,
my love for my life.

Rasanya birthday kali ni paling banyak 
kejutan demi kejutan.
Hehehe. Ada lagi celebration the next day
dari my family.
Allahuakbar, betapa terharu dengan
semua yang telah mereka curahkan.
Di usia hampir mencecah 30 tahun ni
tiada apa yang diharapkan selain usia hidup
yang dikurniakan ini diberkati juga dirahmati Allah.
Nak berubah ke arah yang lebih baik,
walau hakikatnya banyak sungguh godaan syaitan 
dan iblis ni. Susah nak istiqamah.
Kena sungguh2 berjihad dengan nafsu diri sendiri.
Wallahu'alam.
TQ for those who sent ur wishes thru FB,
Whatsapp. May Allah bless all of u.


**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails