click this to be awesome person

Monday, 9 March 2015

Candy Buffet Majlis Aqiqah & Kesyukuran Aisy Mikhael Hamzah, 7/3/2015 @ Beranang, Selangor

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Last week ada event Candy Buffet untuk

 Majlis Aqiqah & Kesyukuran Aisy Mikhael Hamzah
Tema Big Bird Sesame Street
Warna Kuning + Biru 
7/3/2015 (Sabtu)
@ Beranang, Selangor
tempahan oleh Azi Izwani



Preparation malam sebelum majlis esok hari.
Untuk memastikan segalanya dalam berkeadaan baik.
Belon pun tiup siap2 sebab tak nak kelam kabut 
masa set up meja di lokasi majlis.

Pagi Sabtu bangun awal macam nak pergi kerja.
Kejut my yayang dan dak kenit bersiap.
Gerak dari rumah lebih kurang jam 7.00 pagi.
Majlis dikatakan oleh Azi bermula dalam jam 9.30 pg.
Mujur jarak perjalanan dari BBST ke Beranang x jauh mana.
Singgah makan pagi di pekan Beranang.


Siap set up dalam jam 9.00 pagi.
Syukur Muhammad Darwisy dok diam je dalam stroller.
Mungkin masih mengantuk.
Mesin Chocolate Fountain macam buat hal
pada mulanya, Iza dah risau. Rupanya kedudukan tak sama
rata maka x dapat lah pancuran coklat yang cantik.
Nasib my yayang pandai betulkan.


Cup cakes dan fruit tart pelanggan Iza
tambah sendiri ye tak termasuk dalam pakej yang diambil.
Jika nak Iza tambahkan perlu tambah duit juga
ikut pada kos harga item tersebut.
So Iza siapkan bekas dan tagging.
Kalau korang nak tempah dengan Iza dan
berhajat untuk tambah pape item make sure inform awal
untuk Iza siapkan bekas dan juga tagging yang sama.



Air mineral / minuman pun 
pelanggan tambah sendiri.
Iza tolong display atas meja Candy Buffet
supaya kemas dan teratur.
Maklumlah tuan rumah super-duper busy bila
ada majlis ni. Termasuk pulak gambar
my yayang dan Darwisy di tepi tu.


Okey, 1...2...3 senyum cepat Muhammad Darwisy.



Syukur dapat siapkan seperti dalam perancangan.
Pelanggan pun senang hati bila dapat siapkan cepat
sebab ketibaan team marhaban dan tetamu sukar dijangka.
Masa Iza set up pun sedara mara dah mula tiba.



Chocolate Fountain yang akhirnya berfungsi
dengan baik setelah dibetulkan kedudukan tapaknya.
Cantik pancuran coklat fondue yang sedap lagi lazat.
Sesiapa yang nak dapat kan chocolate fondue compound
yang sedap tak terkata boleh pre-order pada Iza.
Harga untuk re-packaging RM30 per kg.
Bagi packaging asal RM38 per kg.


Cup cakes,
Fruit tart,
Drinking water.


Jika berminat boleh lihat pakej by Nurizzah Majif
di bawah entry ini.



Budak debab lagi tembam ni namanya Anas.
Anak sulung kepada pelanggan Iza.
Abang kepada Aisy Mikhael Hamzah.
Sungguh aktif, umur baru 1 tahun 9 bulan
tapi lagak gaya macam dah besar sgt. :)


Pelanggan Iza ni banyak item yang ditambah.
Pretzel, wafer roll, puding, fresh fruit, lollipop, chocolate
dan macam2 lagi sampai tak muat meja.
Hehe. Meriah meja Candy Buffet tu jadinya.
Sampaikan budak2 rambang mata tak tahu nak pilih yang mana.



Penggemar chocolate fountain bukan
hanya budak2 ye, orang dewasa pun 
tak henti2 berulang untuk salut marshmallow / buah 
dengan pancuran coklat yang menggoda tu.




Si comel ni sampai comot2 mulut die.
Mula tak nak pose bila Iza nak snap 
gambar tapi lepas Iza pujuk akhirnya sudi jugak.
Hehehe. 


Bagi yang nak survey2 pakej Candy Buffet by Nurizzah Majif 
boleh lah klik pada gambar di bawah.
Yang penting kalau dah berkenan di hati 
terus whatsapp Iza untuk block date dengan deposit payment 50%.
Banyak kes dah beriya2 nak book tapi
bila date clash kecewa.
Iza tak boleh nak buat apa lah ye.
Boleh refer pada side bar sebelah kanan blog Iza.
Ada senarai tarikh yang telah ditempah oleh beberapa
orang pelanggan.





Berminat?
WhatsApp Nurizzah Majif
+6012 242 6490


**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

5 comments:

  1. msju betul bisnes kawan ku sorang ni

    ReplyDelete
  2. > Mona Lea

    sekali datang memang tak menang tangan CC. alhamdulillah rezeki Alla ta'ala tuk Darwisy :)

    ReplyDelete
  3. > O'gosh

    alhamdulillah dear, rezeki Allah ta'ala..tq..:)

    > Mona Lea

    itulah, usaha doa n tawakal sahaja :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails