click this to be awesome person

Tuesday, 9 December 2014

Muhammad Darwisy Kena "Kidnap"

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Lama sket Iza menyepi, biasalah bila anak berjauhan
mood berubah-ubah pulak. T_T
Walhal anak sihat walafiat je mak Iza jaga.
Owh, semalam masa lunch dapat text dari adik sepupu
yang baru kahwin bulan 10 hari tu kata nak "pinjam" Darwisy.
Katanya nak bawak ke rumah Along Syida, kakak sepupu
Iza yang baru balik haji hari tu.
Memang dah lama Along Syida nak "pinjam" Darwisy tapi
asyik x jadi sbb sibuk kot.
Iza ni jenis tak kisah, bukan bermaksud tak syg anak.
Bagi Iza kalau ahli keluarga dah sayang n suka
dengan Darwisy tak salah kita berkongsi kasih.
Cuma memang ada rasa berat hati or risau tapi
itu semua naluri seorang ibu yang terlalu nak protect anak die.
Malam tadi call mak Iza katanya Darwisy siap gelak2 
masa Acu Jiah amek. Die tahu kot nak bawak g berjalan.
Eh tapi hari Ahad tu sblm Iza n my yayang balik die 
menangis, tahu kot ibu ngan abah nak tgglkan die.
Takpe arjuna ibu, nanti minggu ni ibu ngan abah
amek Darwisy ye. Ibu pun x boleh jauh lama2 sgt dgn anak ibu.


Ni gambar baru jap tadi diorang anta kat group
whatsapp family sebelah mak Iza.
Darwisy kena "kidnap" pastu siap kena pakai
cekak minnie mouse. Huhu. Nampak sgt muka pelik die tu.
Hope so anak ibu enjoy outing dgn Mak Long Syida, Acu Jiah
dan semua kakak2 sepupu Darwisy tu.
X mo noty2 ye syg. Ibu doakan Darwisy sihat2 aje.
Jangan nangis2 sgt sebab Darwisy lelaki, 
lelaki kena kuat tau!


Ni gambar Sabtu lepas, ibu saja buli die.
Sebab bukan main melasak sgt kat umah nenek die tu.
Memanjat aje kejenya. Masuk bawah meja, menjerit lah.
Sudahnya lepas kupas buah limau bali ibu buatkan
topi untuk Darwisy. Topi kulit limau bali. Hihihi.
Kakak kembar tukang snap gambar. 

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. muka redha pakai topi kulit limau muka pelik pakai mini mouse tu. hehehehe. comellah dak kecik ni.

    ReplyDelete
  2. > Mona Lea

    haha. itulah. die pelik sebab satu x biasa sgt ngan makcik2 sepupu. pastu kena buli gitu lak. hehehe. suka diorg bwk dak kenit ni sbb x byk ragam. ibu yang sayu hati. haha T_T

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails