click this to be awesome person

Friday, 26 December 2014

Darwisy "Berbasikal" @ Taman Tasik Titiwangsa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Semalam cuti umum sempena Hari Natal,
Iza dan my yayang pagi2 dah kuar rumah.
Kteorang singgah breakfast kat pekan Dengkil 
pekena roti canai sedap dengan murtabak 3 layer.
Memang terbaik. Harga RM15 untuk 3 layer tu.
Then sampai umah mak Iza dalam kul 9.30pagi bukak pintu
bagi salam tengok dak kenit ni dok tersengih pada Iza kat pintu.
Terus laaju merangkak/mengesot ke arah Iza.
Rindu kat ibu lah tu. Pastu my yayang pulak masuk rumah,
lagi die menggedik. Kalau ada abah memang ibu jatuh ranking no 2.
T_T dah menjadi kebiasaan. Sayang sgt kat abah die tu. Huhu.
Dah selesai salinkan baju Darwisy, kemas beg baju n beg susu
minta diri nak balik dari mak Iza. Otw balik tu lalu MRR2, 
my yayang ajak singgah mana2 mall yang dekat.
Iza semestinya pilih KL Festival City Mall sebab ada #Kaison.
Hahahahaha. Nak g kat Paradigm Mall jauh sgt kan.
Boleh beli brg tuk event customer sekali sebab duit deposit
dah ada kat tangan sebelum beli benda lain baik gunakan dlu.


Lama jugak dalam #Kaison sebab 1st time sampai #Kaison 
KLFCM ni. Selalunya lalu aje lah. My yayang sampai naik bosan.
Tapi bagi Iza #Kaison kat PM lagi menarik dan besar berbanding yang
kat KLFCM ni sebab kecik dan majoriti barang yang Iza
selalu beli tu tak berapa nak ada. Sementara tunggu ibu
kat #Kaison maka dua beranak ni meluangkan masa 
kat kerusi urut ni. Masuk sampai RM5. Sampai terlena dak kenit ni.


Dengan abah sekali lena, apa kes?
Haishhh nasib x lama sgt risau kang lena sgt
x sedar org amek anak. Dok perhati je dari jauh.



Memang wajib lena lah kalau dah baring atas abah gaya mcm ni.
Sebab abah kan ala2 tilam vono berbanding ibu kan? kan?
Sekarang Iza rasa dah semangat jugak dukung Darwisy ni.
Hope so minggu depan 31/12/14 check up naik lagi berat die.
Takdelah asyik kena berulang ke KK je. Penat ibu menunggu lama. 

Then my yayang ajak makan kat luar dari KLFCM.
Iza okey aje, sebab nak kejar masa my yayang masuk keje
malam so nak bagi die rest kat umah jugak.
Kebetulan lalu kat Taman Tasik Titiwangsa.
Haruslah Iza ajak singgah, niat hati nak naik 
bot yang kayuh tu tapi tutup pulak mungkin belum
beroperasi kot. Then ternampak ada ramai orang kayuh basikal.
Memang terus melonjak riang sebab nampak
basikal yang ada seat baby kat carrier blkg.


Abah ngelat kayuh basikal ni alasan basikal ni
nampak gegirl sgt. Sudahnya ibu yang slim ni lah kena kayuh.
Hahaha. Tapi okey gak nampak comel je basikal ni ala2
korean style gitu walau pun Darwisy ngan ibu xde tokoh ala2 Korea.
Hahahahaha. Sewa basikal ni 1jam RM10. So kami sewa
dua buah. Mula2 nampak muka Darwisy macam
xde perasaan naik basikal ni. Tapi bila ibu dah kayuh bukan 
main suka lagi ye.


Darwisy!! Pandang lah abah tu snap gambar.
Mesti Darwisy fikir napelah tak bergerak basikal ni
tu tengok tempat kayuh lah tu. Bagilah chance ibu
posing dlu Darwisy. Ibu kan blogger walau x dikenali ramai
tetap nak update blog. Hihihihi.


video

Video yang membuat ibu rasa teruja melihat anak ibu
membesar. Setiap detik cukup indah dengan kehadiran kamu.
Syukur pada Allah. Memori dan detik2 bermakna buat ibu
dan tatapan buat kamu tika dewasa nanti.


Yeayy!! Finally Darwisy pandang abah snap gambar.
So sweet! Pandai anak ibu posing rupanya ye.
Okey arjuna ibu, jom ibu upah Darwisy jalan2
naik basikal. Esok dah besar abah n ibu ajar Darwisy
kayuh basikal pulak ye. Penat jugak mengayuh basikal
setelah sekian lama tak buat senaman. Cadang nak pusing satu tasik tapi
hujan renyai2 pulak. Takut Darwisy demam terus patah balik
berteduh bawah pondok.





Sambil berteduh minta my yayang belikan makanan.
Suapkan pau kaya kat dak kenit ni
bukan main laju die makan. Lapar sgt tu.
Ibu yang kayuh basikal, Darwisy yang lapar ye?
Hehehehe. Elok lah banyak makan bagi naik berat badan ye.



Bonding time abah & Darwisy.
So adorable, rasa tenang sangat tengok dua beranak ni gini.
Syukur, alhamdulillah.



Makan dah, ronda naik basikal pun dah,
jomlah kita pulangkan balik basikal sewa ni.
Nanti lambat pulang kena caj lain pulak.
Lain kali kita datang lagi ye Darwisy.


Kena agah sket bukan main suka.
Mana taknya dah puas berjalan dan buli ibu
kayuh basikal selama sejam. ^_^


Self-us sket.
Suka tak pandang kamera lah dak kenit ni.


Dari dulu minat sungguh die ngan
spec mata abah tu. Bila ibu pakaikan tak nak pulak.
Sampai umah DSQ dalam kul 3ptg.
Hujan sepanjang jalan syukur selamat tiba di rumah.


Hasil membeli di #Kaison KLFCM.
Frame tu tu untuk tempahan wall art decoration
dan juga untuk event customer akan datang.
Yang bunga dan pasu gantung juga lain2 tu
nanti Iza update dalam blog. Ada je projek x sudah.
Owh, petang ni my yayang n Darwisy akan balik Ipoh
naik tren ETS. Moga perjalanan dua orang kesayangan Iza ni
selamat sampai hendaknya. Iza x follow sebab ada kerja
di hujung minggu. Buka gerai, nanti Iza share.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails