click this to be awesome person

Friday, 7 November 2014

Nikmatnya Bahagia Berkeluarga, Bersyukurlah.

 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Taknak rasa down sgt sebab bila down
rasa semangat dalam diri ni hilang pulak.
Daripada kita down baik kita cari faktor yang
boleh gembirakan hati seperti update blog.
Ngeh.Ngeh.Ngeh.
Tak sabarnya nak tunggu jam 5.00 ptg nak pegi
amek Darwisy kat rumah pengasuh.

Kan malam Sabtu lepas pas balik dari
ziarah sepupu balik haji kteorg singgah kat
Dataran Majid Putra kan? Esok harinya hari Ahad
pegi lagi sebab rasa macam tak puas je tengok
Darwisy naik kereta tu. Lagi pun malam mcm x feel sgt.



Ewah kaki bukan main ye dok bersilang gitu?
Masa ni Darwisy baru kena cirit birit tapi
masih aktif bermain, siang je tukar pamper dekat 
10 kali. Bayangkan lah teruknya cirit die.


2nd time naik kereta ni.
Perasaan tetap sama.
Xde perasaan budak ni.


Ramai betul orang kat sini,
sesuai lah jadi tempat riadah sekeluarga
sambil menghabiskan duit belanja anak2 naik 
apa yang patut. Hiks.
Esok kalau Darwisy dah ada kereta sendiri
boleh bawak sini main kat sini.
Dalam gambar ni nampak Darwisy je,
abah ntah mana2 ntah pergi.


Tengok jauh jugak abah jalan dari Darwisy,
memang kena bebel ngan ibu.
Kang buatnya dak kenit tu terjun dari kereta 
acaner? Die dah lah kenit je sgt.
Orang ingat dah setahun walhal baru 8 bulan.
Asal boleh duduk ibu okey je.




Tengok muka cheeky die tu.
Yang naikkan collar baju tu keje abah.
Tak larat nak larang.



Ewah. Suka ye awak.
Kereta berhenti baru nak suka.
Kereta berjalan diam tak de perasaan.


Kecik hati ibu,
nak bergambar dengan die terus die nangis.
Siap nak turun dari kereta.
Apalah Muhammad Darwisy ni.


Bahagianya die.
Hilang rasa risau ibu walau awak 
kurang sihat.


Bagi ibu tumpang bahagia sekali
boleh?


Terus jatuh meluncur ke bawah
dari seat asal. ^_^


Okey sekali lagi kita posing betul2.
Tu senyum cover ke ikhlas Darwisy?
Ibu gigit baru tau.


Abah dah kenapa memanjang mata "stim"
bile ajak selfie. T_T


Ini gambar cap ibu dan anak \^_^/




Cinta kamu berdua sampai syurga Allah.
Terima kasih ya rabb.
Abaikan mata Darwisy yang dah kuyu tu.


Kecik je bila Darwisy dan abah bergabung.
Ke abah yang besar sgt? Ngeh.Ngeh.Ngeh.


Muka paling extreme setakat ini.
Ni suka sgt ke gayat sebenarnya ni Darwisy?


Esok dah besar sket pandai jalan ibu abah ajar
Darwisy main belon ni pulak ek.


Kalau kawan2 tinggal di Putrajaya atau kawasan
berdekatan boleh lah singgah di Dataran Masjid Putra ni
setiap hujung minggu. Bolehlah luangkan masa bersama yang
tersayang. X semestinya kena berbelanja besar kan?
Kalau ada basikal ke, roller blade ke kat rumah bawak datang
sini main kat sini. Si ibu pulak boleh lah bawak bekal 
yang ringkas untuk dijamah. Kalau nak beli pun boleh
tapi homemade lagi sedap kan? 
Manfaatkan hujung minggu anda sekeluarga.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails