click this to be awesome person

Monday, 17 November 2014

MDA Turns To 9 Months Old - 17112014

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Syukur alhamdulillah,
Muhammad Darwisy dah semakin pulih
dari cirit-birit. Cuma selesma dan batuk
masih bersisa lagi.
17.11.2014 hari ni genap anak ibu 9 bulan.
Berkongsi tarikh yang sama hari lahir
nenek yang ke 53 tahun. 

Setakat ni rasa memang banyak benda
yang ibu belajar dengan kehadiran kamu syg.
Terima kasih Allah atas anugerah ini.


Gambar terbaru pada usia genap 9 bulan,
ikut ibu ke pejabat sebab pengasuh ada urusan.
Tapi after lunch dah kena hantar pegi rumah
pengasuh. Punya die dah pandai tak nak tinggal.
Mengamuk siap tarik2 tudung + tendang2 perut ibu. T_T

**Dah mula tumbuh gigi masa usia 7 bulan lebih.
**Dah mula kenal orang dan memilih orang masa usia 8 bulan.
**Yang terbaru dah pandai "menyanyi" macam2 bunyi usia genap 9 bulan.
Kelakar sgt dengar budak kenit ni menyanyi,
siap dgn mimik muka. Ibu tak sempat rakam.
**Semakin aktif memanjat. Ni ibu ngeri sket.


Ibu : Adik! Senyum sket. 
Darwisy : Malas layan, layan TV lagi best


Ibu : Adik, masam nya muka? Cuba senyum sket.
Darwisy : Hish ibu ni...


Ibu : Darwisy, senyum........^_^
Darwisy : Hmmmmmmm....


Ibu : Okey ni last, cepat senyum.
Darwisy : Senyum sket je tau.


Last capture terus buat muka adorable.
Alahai anak. Mata dah bulat buntang,
senyum manis, elok dah rupa paras fizikal
Allah pinjamkan buat anak ibu ni.
Moga perilaku dan adab pekerti semolek
rupa paras mu ye syg. Mudah-mudahan.



























































































Tapi tibe2 masa tido aksi sopan lagi
beradab mulia bertukar aksi ala2 sedang
layan konsert rock.



Adoi, terbahak-bahak ibu dgn abah gelak.
Lena sgt ni ntah mimpi apa.
Lama pulak tu pose macam ni.
Darwisy mimpi main gitar ke syg?
Sayang anak abah + ibu.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. comelnya pakai serban tu...

    ReplyDelete
  2. > Allene
    nasib time tu die nak layan ibu die snap gmbr die. btw, tq aunty Allene

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails