Monday, 24 November 2014

IOI City Mall, Putrajaya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Weekend baru ni tak bercadang ke mana pun sebab nya
my yayang duty untuk Formula E kat Putrajaya.
Biasalah bila ada event selalunya memang abah Darwisy ni
kena duty. Kena bertabah sket lah di situ ye Iza.
Then petang Sabtu tu ajak Darwisy terjah opis abah die
dan alang2 nak dinner kat luar sekali ibu nak cuti masak.
Maka kami terjah IOI City Mall.
My yayang dah bising ckp tak nak pegi sebab malas nak bersesak
maklumla IOI City Mall baru je buka 20 November 2014.
Mesti ramai yang berpusu ke sana.
Yela kat Putrajaya ni ada Alamanda je pun.
Memang betul sangkaan my yayang. Nak masuk parking pun
dah beratur panjang. Tapi sebab nak buat lawatan tapak
jugak gagahkan juga. Yang buat teruja kat IOICM ni ada 
ice skating, sebelum ni yang ada ice skating kat Sunway Pyramid je.



Darwisy mood macam ke laut lepas sket bila masuk
dalam tu. Mungkin sebab ramai sgt orang menyebabkan 
dia rimas mungkin. Jangan kata Darwisy, ibu pun pening.
Sampai rasa nak pengsan pun ada.


Okey, abah dan Darwisy sila posing ibu nak snap gambar.
Dua beranak ni memang perangai sepesen.
Malas ibu nak tggu korang berdua pandai kamera
memang sampai lusa ibu tak snap gambar.
Nyampah ibu, ibu merajuk nanti baru korang tahu. T_T


Tak de perasaan, nanti dah besar sket
abah ajar Darwisy main ice skating ye.
Ibu tak boleh sebab nanti confirm ibu asyik jatuh
macam buah nangka. Main roller blade pun ibu tak pernah.
Jadi untuk Darwisy ibu ngan abah nak train awal2
supaya Darwisy ada skill2 meluncur ye.


Banyak jugak kedai, terutamanya kedai baby.
Stroller melambak2 ada jual kat kedai2 baby tu.
Yang Iza ingat ada baby palace kot meriah barang2 baby.
Menangis ibu Darwisy tengok.
Telan air liur je ye. 


Besar memang besar, lebih kurang macam Mid Valley kot.
Tapi memang kami tak tawaf habis lah sebab lapar.
Tang nak cari makan ni memang sedih.
Semua kedai full dan banyak makanan habis.
Beratur macam nak beli tiket wayang cerita panas 
macam pisang goreng. Tekak haus sangat.
Nak beli mineral water pun beratur panjang berjela. T_T


Parkson kat sini besar bebenor lah.
Iza mengharapkan ada outlet Kaison tapi nan hado.
Yang ada Daiso tu pun tak bukak lagi.
Tapi ada Home Pro dengan Index Living.
Boleh tahan tengok barangnya ala2 Ikea gitu.
Harga pun leh tahan jugak.
Nanti ada masa g lawatan tapak lagi khas untuk
Home Pro dan Index Living.


**Sumber : Google**
Di antara IOI City Mall Tenant List:
Parkson
AEON Index Living Mall
HomePro
Golden Screen Cinemas  (13 screens)
Icescape Ice Rink – first Olympic size in Malaysia
District 21 Indoor Adventure Theme Park
Wangsa Bowl
Toys R Us
Daiso
Borders Bookstore
Radioshack
Machines
All IT Hypermarket
Fitness Concept
Pet Lovers Centre
Samsung Brand Store
Ogawa
Aeon Wellness
Watson’s Personal Store
Guardian
Caring Pharmacy
H&M
Uniqlo
Monki
Cotton On
Factorie
Sephora
Levi’s
ecco
Dockers
ck Calvin Klein
Esprit
Guess
Dorothy Perkins
Rado
Swatch
Seen
Swarovski
G2000
Giordano
Nichii
Kitschen
FLOW
TIZIO
Padini Concept Store
Brands Outlet
Clarks
Timberland
dc Tribe
The North Face
Heatwave Shoes
PONEY
Stride Rite
Hang Ten
Bossini
Lovely Lace
Winter Time
Universal Traveller
House of Leather
Via Condotti
Valentino Rudy
Nose
Miss T
Topgirl
Carlo Rino
The Royal County of Berkshire Polo
Xixili
Fipper
Gymboree
Jooniper by Mothers en Vogue
Mothercare
Animation World
Res Toe Run
Royal Sporting House
Al-Ikhsan
Red’s Revenge
Adidas
Nike
Kappa
New Balance
Sasa
L’Occitane en Provence
Tony Moly
Etude House
Rhapsody
The Face Shop
The Body Shop
Aster Spring
Eminence Organic Skin Care
A-Look Eyewear
MOG Eyewear
Musee Platinum Tokyo
Food Junction
Dilmah t-Lounge
Dal.Komm Korean Coffee
1Market by Chef Wan Buffet Restaurant
Buddies Bistro
Fatburger
Magnum Cafe
Lavender
Tony Roma’s
Morganfield’s
Namoo Korean Dessert Cafe
Tappers Cafe
Absolute Thai
Nando’s Restaurant
Tokyo Teppan
Tokyo Don
Sukiya
Sushi Zanmai
Sushi Tsen
Sakae Sushi
Seoul Garden
Ichiban Boshi
Shabuton Tei
Fish & Co.
Pizza Hut
The Manhattan Fish Market
Burger King
Texas Chicken
Dubu Dubu
PappaRich
Teh Tarik Place
Dapur Penyet
Rasa Utara
Ah Cheng Laksa
Little Penang Kafe
MY Veggie
BMS Organics
Famous Amos
Secret Recipe
Beyond Veggie by Secret Recipe
Bread Talk and Toast Box
Pak Kin Pak Sun Cafe
Johnny’s Restaurant
Black Canyon Restaurant
Pancake House International
Big Apple Donuts & Coffee
Shihlin Taiwan Street Snacks
Hot-Star Large Fried Chicken
Stick Arts Handmade Italian Ice Cream
Starbucks Coffee
The Coffee Bean & Tea Leaf
Chatime
Las Vacas Meat Shop
MBG Fruit Shop


**Sumber: Google**

Land mark ke IOI City Mall.
Kalau lalu SKVE lagi mudah.
Iza kalau dari Salak Tinggi pun mudah sebab
lokasi die betul2 tepi hiway.
Memang laluan kami lah kalau nak balik Gombak
atau balik dari Gombak. Ni esok gaji kakitangan awam,
kalau nak terjah memang sesak lah.
Jadinya biar lah dulu, esok2 dah sebulan dua baru lah terjah
jika kuat iman di dada. Iza ni pantang kalau 
ada Mall yang tenant spt Kaison, Daiso
dan seangkatan dengan home deco ni.
Boleh jadi tak aman lah.
Semalam berkebun kat taman sekangkang kera
depan rumah dah terbayang nak beli itu ini.
My yayang layan je sebab wife sendiri kan. ^_^

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^







No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails