click this to be awesome person

Monday, 24 November 2014

[Homemade] Beras Sangai For Baby

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sebelum ni share pasal homemade-stok-ayam-for-baby
then buat pulak beras sangai untuk Darwisy.
Sebelum ni dah pernah buat tapi Darwisy tak nak makan sgt.
Ni ibu buat lagi mana tahu selera dah bertukar.
Beras sangai ni boleh buat stok kalau ibu2 jenis
sibuk tak sempat masak bubur untuk anak atau
nak g travel buat macam ni.
Nanti boleh campur dengan air panas dan stok ayam
then bagi kembang sket boleh suap pada baby dah.
Macam Iza perhangat atas dapur je.


5 sudu beras dicuci bersih. 
Ditoskan air dan digoreng di atas kuali / frying pan
sampai kuning-kekuningan. Kemudian sejukkan.
Kisar hingga halus. 


Simpan dalam bekas dan jangan lupa label pulak.
Yang paling penting tarikh makanan tu dibuat supaya
boleh refer sama ada masih elok untuk dimakan
atau perlu dibuang.
So far Darwisy nak jugak makan bila Iza campur dengan stok
ayam tapi xde lah beriya makan.
Darwisy ni Iza perasan suka makan makanan
orang besar. Contoh: tosei, roti telur, pisang, yogurt.
So far Iza cari info memang die boleh makan cumanya
kalau boleh nak die dapat khasiat makanna yang seimbang.
Kalau berat badan die okey Iza x risau.
Kena usaha lebih lagi.

** Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails