click this to be awesome person

Tuesday, 18 November 2014

[Emel] Pelawaan Mengikuti Program Pascasiswazah di FPP, UiTM Shah Alam

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Beberapa hari lepas bukak email
dan tengok kat inbox masuk emel dari UiTM.
Dari koordinator Pusat Pengajian Pascasiswazah, FPP UiTM 
sendiri. Emel tentang pelawaan mengikuti program Master di UiTM.

Aduh, rasa melonjak perasaan nak kembali belajar.
Tapi sumber kewangan belum mengizinkan.
Iza target nak dapat gred 41 tak kisah jawatan apa
tapi keutamaan untuk badan beruniform then
baru nak further Master.
Sebabnya kalau gred 41 ni banyak keistimewaannya
if further study dalam kerajaan.
Antaranya boleh apply Hadiah Latihan Persekutuan (HLP)
bawah JPA. Takpela, pasang angan2 dulu
dan berusaha ke arah itu. 

Moga ada rezeki Allah taala pinjamkan
buat Iza nanti. Tapi kalau boleh tak nak dah buat
thesis if sambung Master.
Iza lebih rela attend class, buat coursework semua
dari buat thesis n present viva.
Cukuplah sekali. Hehehe.
Nampak sgt bukan otak nak buat research.
Nak keje senang je kan?
Well, selagi diberi pilihan kita boleh memilih.


Sesi akademik bermula Mac 2015.
So dah boleh mula apply sebelum 28 Nov 2014 ni.
Macam biasa beli nombor pin kat BSN dan dah boleh
mohon online. Cuma tulah sdg berfikir kalau nak sambung
nanti still nak further dalam course business admin atau lain.
Sebab ramai ex-classmate dlu further MBA memandangkan
degree BBA. Kena banyak membaca dan membezakan
ke arah mana Iza nak further yang pasti bukan major numbering
seperti economics, finance dan senangkatan dengannya.
Kat bawah ni link tuk senarai penuh program yang ditawarkan di
UiTM. Feel free to click if interested.


Rabbi yassir wala tuassir,
rabbi tamim bil khair.
Amin ya rabbal'alamin.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

4 comments:

  1. ade tak kawan2 yang sambung mba? saya nak carik buku kalau ade yang nak jual. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tapi dah hilg contact no. sbb hp format hr tu. huhu. maaf ye

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails