click this to be awesome person

Monday, 13 October 2014

Koleksi Kasut Muhammad Darwisy 0-12m

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Semalam lepak kat rumah je, dok mengemas
almari baju dak kenit tu.
Maklumlah hari2 bersalin baju agak messy sket
laci2 die tu. Dah serabut sgt ibu pun stress melihatnya.
So punggah balik almari die lipat elok2 
dan susun balik baju2 die dalam laci tu kemas2.
Dalam menyusun baju tu dok menyusun jugak 
kasut2 dak kenit tu.
Umur baru 7 bulan lebih kasut dah sampai 6 pasang.
Tu pun ada yang Iza beli untuk Darwisy
tapi bagi pada anak buah Iza - sepupu Darwisy iaitu Qasrina bambam tu.

Syukur alhamdulillah rezeki Muhammad Darwisy sgt murah.
Banyak barang2 die, baju, kasut orang2 tersayang bagi.
Kaum keluarga, BFF, kawan.
Mana yang Iza x post gambar brg pemberian korang bagi
jangan kecik hati ye.
Ada masa dan ketika Iza post ye.
Ni pun sebab nak susun balik laci n almari die.
If tak jangan harap la Iza nak snap gambar.



Material jeans.
Ni rasa umur setahun esok baru Darwisy boleh pakai.
Sebab agak besar.
Dah pakai stokin tebal pun still longgar so
takut kang pakai tercicir tgh jalan pulak sayang.


Yang ni masa umur 4 bulan dah pakai sekali.
Ni untuk 0-3m tapi last pakaikan masa umur 5 bulan.
Tak cuba lagi yang terkini.
Sebab agak kecil sedikit cutting kasut ni.


Antara yang kasut Darwisy yang terbaru,
Acu Aida + Acu Wan bagi.
Diorang shopping barang tuk baby diorang
belikan kat Muhammad Darwisy sekali.
TQ both Acu. Dah pakai masa raya haji hari tu.
Oh, entry raya haji tak buat lagi.
Kalau bertangguh mau sampai ke sudah peram je gambar2 yang ada.


Yang ni pun 0-12m.
Darwisy tak pernah pakai lagi.
Insya'Allah coming soon ibu pakaikan.



Ni pakai dah semalam.
Ibu beriya kata besar bila pakai kan stokin nipis
then sarungkan ngam2 je.
Nasib la masih muat if tak nangis ibu
sebab kempunan Darwisy tak dapat pakai.


Kasut ni abah kat amacam kasut main bola.
Hahaha. Sabo jela abah kata gitu.
Ibu beli untuk Darwisy sebab masa raya eidulfitri tu
xde kasut sesuai yang nak pakai ngan baju melayu.
Lagi pun saiz kaki Muhammad Darwisy kecil dan halus.
Takkan ibu nak sumbat tisu kat dalam hujung kasut tu pulak.
Tak selesa pula syg ibu pakai nanti.


Dah macam nak jual untuk car boot sale pun ada.
Hihi. Saja buat entry ni untuk tatapan Muhammad Darwisy
dah besar nanti. At least ada kenangan buat syg ibu
andai kata ibu dah tak ada lagi nnt.
Emo betul lah ibu Darwisy ni. T_T


Setakat ni Iza simpan macam ni dulu je.
Then bakul ni masukkan dalam almari sebelah laci
baju Darwisy. Belum berhabuk lagi la ibu tengok.
No worry akan ibu pantau kebersihannya ye.
Skrg bila tengok barang2 Darwisy dah banyak ni
rasa gatal je nak g beli almari kat ikea tu.
Alahaiii. Kalau bab membeli memang x sbr sgt.
Ada rezeki Darwisy nnt kite beli ye syg. ^_^

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails