click this to be awesome person

Thursday, 23 October 2014

Keletah Nak Tumbuh Gigi 8 Bulan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Semalam cadang nak berehat la membetulkan
urat kaki dan badan kunun nak bangun lambat la.
Ale2 bangun pagi nak buat susu Darwisy
mak Iza bagi tahu yang my yayang call ajak g 
breakfast kat luar.
Eh, pelik apsal tak call wife sendiri ni?
Pelik ni. Owh, rupanya tengok hp balik
mode silent rupenya. Hahahaha.
Maka salahkan diri sendiri lah hendaknya.
Terus je mandikan dak kenit tu memandangkan sekarang
die dah terlalu kerap bangun awal pagi.
Meragam jangan katalah.
Mengamuk, menjerit.
Perit telinga ibu ni hah. Menjerit jenis suara nyaring.
Adoi...Rupanya nenek kata dak kenit ni
dah tumbuh gigi.
Oh, terus ibu bukak mulut dak kenit ni.
Owh, betul lah dah tumbuh.
Patut lah macam2 aksi dan keletah.



Ni breakfast kat kedai Pak Wan jalan nak ke 
pekan salak sebelah kiri.
My yayang kata capati kat sini sedap.
Memang sedap, lembut dan menjadi kegemaran ramai.
Tengok dak kenit ni.
Keje die menjerit aje.
Kang tak kena sket die lepuk muka org.
T_T. Kecik2 tak tau apa ibu maafkan lepuk
muka ibu ngan abah, dah besar esok kalau
buat lagi tahu lah ibu ajar tau.

Iza perasan skrg Darwisy agak agresif "melawan".
So Iza kena banyak sabar dan try to handle supaya die
tak bertambah2 agresif melawan.
Kena saiko banyak kalau perangai gini.
Abah awal2 dah kata ikut perangai ibu kuat melawan.
T_T apakah? Sebenarnya Darwisy tengah nak menyesuaikan
diri dengan persekitaran sebab tu die try to adapt dgn
situasi dan suasana sekeliling.

Dengan rasminya Muhammad Darwisy tumbuh gigi
pada usia 8 bulan. Walau pun lambat tapi
ibu rasa Darwisy membesar dengan sihat mengikut
tahap perkembangan yang sepatutnya.
Hope so demam nak tumbuh gigi tak melarat la.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^


4 comments:

  1. hahaha.tak lama lagi pandai menggigitlah. adli sekarang dlm diam je zah gigit tgn umi n abah. dah kita menjerit tersengeh2 nengok kita

    ReplyDelete
  2. > Mona Lea

    owh, itu yg ngeri tuh!
    semalam die dekat2 kan mulut die ngan tangan Iza pun dah ngeri.
    Buatnya tbe2 die kokak tgn ibu die ni? hehehe. adoi kna siap sediala...:p

    ReplyDelete
  3. eh,kedai pak wan tu ada jual capati ek pagi2?wah,kena terjah ni...kita suka mkn kedai minang klu tgahri coz lauknya byk variety..hik3..eh,darwisy kira awal la jgk tumbuh gg,si aqeef dah 9bln xtumbuh gg lg..huhu

    ReplyDelete
  4. > Natasha.
    eh dok area salak tinggi gak ke? hehe. ha.ah ada capati by set. sgt lah lembut dan sedap sgt kuah kari die. aqeef 9 bulan ye? pandai apa skrg? seronok jugak klu darwisy ada kwan area rumah.hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails