click this to be awesome person

Friday, 31 October 2014

Darwisy Seronok Dapat Skip Hop Bag - Tiger

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Semalam otw balik rumah jumpa member time sekolah
dulu sebab die nak pas bag Darwisy.
Iza beli kat wife die, kebetulan die keje kat Bomba KLIA
so otw balik tu drop kat Dengkil. Jumpa kat simpang 4 Dengkil.
Memang dah lama cari beg kecik untuk Darwisy
supaya sng bawak g umah pengasuh
or keluar jalan2.
Sebab beg sedia ada Simple Dimple
tu agak besar lah jugak.



Macam org besar, x menyabar
sampai plastik beg ni pun die dah bukak
dalam kereta. Terkekek gelak tengok muka tiger tu.


Hah tengok, 
budak kenit teruja lebih. Siap nak korek
mata tiger tu ingat boleh cabut keluar kot.
Beg dah sama besar ngan tuannya dah.


Ewah, main tunjuk2 kat gambar
dalam kertas yang tergantung kat beg die tu.


I is busy.
Ni Darwisy nak pilihkan untuk kakak kembar
dengan Qasrina ni. Ibu jangan kacau.
Die suka kot tengok gambar tu warna-warni.
Walau pun kecik je, tapi teruja bukan main.


Ntah mana2 die tunjuk ntah.
Pastu bebel2 bahasa die.
Ikut hati kamu lah Darwisy.


Banyak gak pilihan nak haiwan apa,
Iza buat 3 pilihan. Tapi yang ada stok 
kat supplier tu hanya Tiger katanya.
Jadilah. Okey gak kan?


Ibu nak mengemas tukar beg pengasuh
die pun sibuk nak mengemas.
Habis semua benda die nak pegang.
Darwisy ni satu perangai die kalau nampak
banyak sgt benda / mainan depan mata die
jadi rambang mata.
Kejap kang die pegang yang, kang pegang yang tu.
Iza ada terbaca dalam majalah mana tak ingat,
kalau nak ajar anak bermain at least 3 barang
permainan je dalam satu2 masa.
Supaya die boleh fokus tuk setiap satu tu.
Kalau banyak sgt nanti die confuse.
Tu agaknya Darwisy jadi gitu tu.


Dah die pegang beg toiletries die pulak.
Tadi pegang plastik baju kotor.
So ibu kena cepat2 mengemas supaya
Darwisy tak menyepah dan mengemas.


Tengok, bezakan saiz beg sebelum dan selepas.
Kalau beg besar ni mcm2 Iza nak sumbat.
Dlu siap flask air, siap botol air masak,
siap itu ini brg Darwisy dalam beg hitam tu.
Tapi bile dah masuk beg Tiger tu banyak
yang Iza keluarkan. Hanya bawak kan
pampers, baju 3 pasang, wipes tissue,
kain lap, toiletries bag die.
Senang sket kan, dan ringan sket nak menggalas.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails