click this to be awesome person

Wednesday, 27 August 2014

Menyesal Tak Sudah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Rasa pagi ni ada lagi terselit rasa x puas hati dalam diri ni. Bukan tak puas hati dengan suami atau kawan tetapi dengan anak sendiri Muhammad Darwisy.
T_T Nangis kejap.
Urut dada nak cerita, lagi urut dada bile check tab banyak benda hilang.
Semalam Iza ada kursus kat SPA kul 8.00 malam - 10.00 malam.
So my yayang g amek Darwisy kat umah pengasuh, amek Iza then lepak Alamanda sementara nak ke SPA tu. Darwisy semalam macam moody dan agak mengamuk jugak lah, salah Iza juga umpan die dengan tab sebab die akan diam dan behave bile tengok video die sendiri. Iza pun leka masa tu dalam kete sambil Iza study sket2 pasal nak exam kastam mggu depan. Pastu Iza tengok Darwisy macam x berminat dah dengan tab tu. Sebab die mula cari benda lain dalam kereta yang boleh die buat main. Iza pun xdelah nak syak apa2, tapi bile Iza tgok skrin tab tu tbe2 gelap Iza tergerak hati nak tengok. Tahu tak die buat apa dengan tab tu?
Dan sampai skrg Iza ngan my yayang tak tahu apa yang Darwisy tekan sampai boleh FORMAT tab Iza tu.
I is macam nak nangis, macam nak marah die, macam nak mengamuk semua lah ada. Die boleh gelak sengih2, bising2 cakap konon nak pujuk hati ibu. Siap die buat bunyi mengeluh. Memang ibu protes smlm ngan Darwisy lepas kejadian tu. Amek masa nak tenangkan diri. Silap sendiri juga pegi umpan dgn tab. Pd hal memang usia baby macam Darwisy memang suka explore sesuka hati die. Pengajaran amat bermakna.
Lagi menyesal tak sudah bila banyak gambar + video Darwisy dari lahir sampai skrg hilang begitu sahaja. Try cari kat back up data tapi xde yang ditemui.
Pura2 buat2 macam xde rasa pape tetapi sbnrnya ada.
Alahai anak ku. Kenapa advanced sgt?
Mungkin ada hikmah semuanya.


Takpelah, ibu cuba ambil isu ni sebagai langkah pembelajaran buat Darwisy jadi makin bijak. Muka budak sengih tak hengat dunia bila hati gembira. TQ sayang buat ibu belajar sesuatu juga dengan keletah Darwisy. TQ to Allah actually.


**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails