click this to be awesome person

Friday, 11 July 2014

Menu Berbuka Minggu Kedua Berpuasa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hamboi, punya malas nak update blog
terus update sampai 3 hari lauk juadah berbuka puasa.
Lepas ni azam update seminggu punya terus
lagi mudah. Hahahaha.
Baru leh trace lauk berulang atau tidak.
Tak ingat dah lauk yang mana untuk berbuka
puasa hari yang ke berapa, malas nak tengok kalender bagai.


1. suhun, pucuk dan kentang tumis air.
2. ikan cencaru / jaket sumbat tapi kepala dah tercabut.
penat sangat lah katanya...


yang ni macam dah lauk masakan kat kedai siam pulak.
nasib rasa pun my yayang kata okey. lega.
1. kailan ikan masin
2. paprik campur suka hati


hah, yang ni lauk berbuka semalam.
semalam masak agak kelam kabut sebab Darwisy 
macam ada naik bijik merah kat badan, muka dan tangan.
so sempat masak ni jela.
1. bendi goreng
2. ikan masak kicap
3. murtabak cintan
4. popia basah - jiran sebelah bagi.

hari ni kemungkinan berbuka di luar
sebab ada hal yang tidak dapat dielakkan.
Menu2 kat atas ni simple2 je tapi itu
jelah yang lalu kat tekak ni time bulan 
puasa. nanti ada masa Iza share resepi kat
page perkongsian resepi lah ye.
Selamat Berbuka Puasa.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails