click this to be awesome person

Tuesday, 1 July 2014

2 Ramadhan 1435H

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Korang berbuka apa semalam?
Pagi tadi bersahur apa?
Iza semalam rasa macam agak tertekan bila
jalan sesak depan rumah. Pada hal rumah kena u-turn
je tapi jammed sampai 15 minit menunggu.
Sebab semalam keluar opis kul 5 ptg,
hari ni baru kuar 4.30 ptg tak tahu la sama ke
atau ada sedikit perbezaan.



Tudung AJ ni bukan untuk dijual ek.
Yang untuk dijual nanti Iza update lain.
Ni kirim pada akak jiran kat umah sebab katanya
AJ buat sale kat semua concept store.
So dah alang2 kak diana offer terus Iza kirim,
tapi Iza punya yang hello kitty jela.
Sale untuk black label RM29 aje if harga asal RM39
kalau beli di CS AJ lah kan. Yang design button dua tu
memang cantik, nasib kak diana sempat grab.
Rugi pulak tak kirim 3. Xpela, xde rezeki ek.


Semalam terus bergaya ngan hello kitty
black label AJ. Konon nak buat tudung raya,
tapi macam biasa nan hado terus jadi tudung keje
dan tudung jalan katanya. Nak gak berselfie kan?


Korang layan la gambar selfie ni sementara dak Iza tengah
ada mood, bukan senang nak ada mood selfie ni.
Hahaha. Bajet pakai tudung macam Datin Juma la. Oppsss!
My yayang kata macam serabut je pakai gini.
Erk? Takpela syg, serabut2 pun wife siapa kan? Redha jela.


Lauk berbuka semalam sayur campur goreng dan 
ayam masak merah. Cadangan asal nak buat tomyam
dari opis, sampai rumah jadi ayam masak merah.
Lagi sekali redha je lah sebab my yayang kata
dah bosan makan tomyam. Boley?
Ingat boleh bertahan hingga ke sahur
rupanya nan hado, habis licin.
Pagi tadi my yayang prepare for sahur buat
nasi goreng. Terus macam syok aje.
Iza bab sahur ni macam **payah** sket.
Hahahahaha. Berbuka Iza laju je nak prepare.
Fair and square lah ek. 
Tapi kalau my yayang x keje lah, if keje
kena gak buat sahur tuk diri sendiri.
Hari ni tak tau nak masak apa untuk berbuka.
Yang pastinya malas nak beli kat bazar.

Eh, semalam korang ada baca tak kat FB
pasal seorang penjawat awam meninggal di bazar
ramadhan putrajaya sebab jatuh longkang dan kepala
terhantuk. Ceritanya arwah nak melangkah longkang
yang lebih kurang jarak 1 meter gak lah.
Dah ajal kan? X kira masa, cara dan ketika
pabila sudah sampai tidak pernah cepat atau lambat
walau sesaat pun. Jom lah kita berdoa
moga kehidupan kita berakhir dengan pengakhiran
yang baik hendaknya. Wallahu'alam.



Klik link untuk berita lanjut.
Al-fatihah buat arwah.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. Al-Fatihah buat arwah...xpela u kira dekat lg nak balik..i yg selalu blk stgh jam nak smpi rumah babysitter jd 2 jam..pastu nak menyampai rumah sendiri tambah setengah jam...keluar 4.30...sampai 7.00..nasib berbuka sorang2...harini xtaula...suruh En Dadi rempit la jawabnya nak cepat balik masak kan....Bazaar2 ni memang x selera dah..

    ReplyDelete
  2. > O'gosh Iskandar
    dekat tu dekat gak lah tapi jalan dah jammed teruk since KLIA 2 buka hari tu so nak ke umah i tu mmg main road lah kan org elak tol. ha'ah bazar x lalu dah unless betul2 kite selalu beli dgn peniaga.hehehe.hero u kan ada leh teman berbuka.hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails