click this to be awesome person

Monday, 16 June 2014

Quality Time @ Floria Putrajaya 2014

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari Ahad Iza gerak dari rumah
mak xde lah pagi sgt sebabnya
Muhammad Darwisy agak meragam
dan mencabar kesabaran ibunya ini.
Jenuh gak memujuk bagai,
akhirnya tido.
Disebabkan die bangun awal
seawal 6.30 pg so tak cukup tido
pukul 10.00 pg die tido balik
selepas amukan tu.

Mak Iza pesan kalau anak
berjaga awal sgt jangan layan
nanti terbiasa.
Masalahnya die terjaga terus sengih
dan gelak tawa ajak main,
ibu ngan abah tak layan pun
die main sorang2.

Kadang tepuk2 die tido balik
kadang die buat tak reti.
Bila dah bangun awal sgt
tido tak berapa nak cukup
tu yang punca mengamuk tu.
Nak dijadikan cerita
beralih tempat juga kot
atau dah lama tak jumpa abah
sebab abah duty 2-3 hari lepas
x dan jumpa die.

Sampai rumah DSQ my yayang
tengah masak, then masuk keje
balik malam tu.
My yayang offer ajak ke floria 2014.
Iza pun xde lah excited sgt,
just dah lama
tak kuar bersama.
So agree dgn pelawaannya itu.
Lepas zohor kiteorang keluar.



Sampai di tapak floria cuaca
tak panas sgt dan x mendung.
Sedang2 lah.
Cari parking dan dapat parking
agak jauh lah.
Nak tercabut rasa kaki ni hah.
Baru anak sorang rasa
dah mcm anak 10 pulak.
Alahai. Esok umur 40 tahun 
macam mana lah badan ni hah.
Sebab tu lah kena ikut pantang
larang orang dulu2.
Badan nak guna lama kan?


Sampai2 je my yayang ajak g makan
dulu sebabnya senang berjalan
perut kenyang takde lah nak
berahi sgt tengok barang.
Hahaha. Selamat poket katanya.
Darwisy tido je lah keje die
dah x ckup tido kan?
Panas ke, sejuk ke, bising ke
ada die kisah.
Good! Senang ibu ngan abah
nak makan.


Tempat makan kat floria kali ni
okey lah well managed jugak rasanya.
Cuma tang nak cuci tangan
tak de pulak air kat sinki.
Nyesal pulak makan
nasi ayam penyet guna tangan.
Kalau guna sudu tak feel plak.
Then beli guna kupon
sebab my yayang staff Ppj.
So bila masa lagi nak gunakan
keistimewaan staff kan?
Time ginilah.


Ni sebelum masuk ke pintu masuk
floria, pun free gak guna staff punya tiket.
Bolah akses dari mula floria
sampai hari terakhir.
Kalau bayar pun RM3 je kot.
Sebelum2 ni memang free,
mungkin nak collect balik duit kot.


Masuk je terus rasa macam
bosan pulak. Hahaha.
Dah tak de jiwa kat situ.
Sebelum2 ni ada lagi jiwa
nak bersantai tengok bunga ni.
Ke sebab faktor dah ada 
anak ek? Entah lah.
Alahai, memang mcm budak kecik
pabila di sisi my yayang.
Eh, xpe. Bagus gak 
rasa protective gitu. :)


Lagi buli my yayang snap gambar.
Mula la mcm terpaksa je
snap kan gambar wife die ni.
Nasiblah ye.
Iza xde monopod so 
tolonglah amekkan.
Kata nak luangkan masa
dgn wife n anak.
Kenalah tunaikan.
Ni amek gambar ni pun
salah satu darinya la.


Teruja tengok botol ni.
Rasa nak DIY kat rumah je.
Kumpul botol mineral
pastu cat ikut suka
dan buat gini kat taman rumah.
Dalam ni diorang buh mentol lampu.
Kalau malam mesti cantik.


See, kreatif kan?
Siap tebuk lubang guna
penebuk lubang lagi 
bagi nampak unik keliling tu.
Suka!!!! Rasa nak DIY gak lah.
Tunggu dan lihat lah ye.


Yeayyy! Darwisy dah bangun.
Tapi mood tak berapa nak ada.
Masam mencuka muka.
Mungkin sebab kena cahaya
matahari tu yang die pun blur
dan tak de mood.
Takpelah, bagi ibu je sengih sorang.


Hah, kalau buat gini
memang kegemaran die.
Nak lambung tinggi sgt kang
x elok pulak.
My yayang kata
bukan macam ibu dan anak
tapi kakak dan adik.
Hahahaha.
Whatever....


Bertambah suka lah die.
Tangan ibu yang menggigil pulak.
So pas kat abah pulak.


Ala...Darwisy pandang tempat lain pulak.
Haishhh. Susah tul nak capture gambar die ni.


Abah dan fav. son.
Kecik je bila abah yang dukung.



Hah, pandang pun akhirnya.
Ibu macam tak nak pakaikan
snow cap tu tapi sebab panas
abah suruh pakaikan aje.
Kang risau direct cahaya matahari
ke kepala baby demam pulak.


Ngan ibu pulak,
Macam biasa die pandang tempat lain.
So ibu je yang senyum sorang.
Hahaha


Again!
Ibu syok sendiri.
Penat ibu dukung tinggi gitu
kot die nak excited.
Ada lah yang menarik
perhatian die tu pandang tempat lain.


Alalalala tomeiiiii.
Meow tomei,
Darwisy anak ibu lagi tomei.
Suka sgt jelir lidah tau.
Dah musim world cup
so jangan lah tanya kenapa
anak ibu ni asyik
pakai baju bertemakan
bola aje.



Maskot Ria 
dan Muhammad Darwisy.
Kecik ni mana lah die tahu apa.
Hahaha.
Sian anak ibu kena buli.


Maskot Flo & Ria.
Tak nampak banyak beza pun
Darwisy dalam gambar tadi 
dgn yang ni.


Yang membuatkan floria 2014
ni menarik pun sebab ada payung2 kat atas tu.
Bagi Iza lah.
Nampak la unik sket ble nak bergambar.
My yayang kata klu malam
lagi cantik sebab ada lampu.


Nice & creative.


Okey, selfie time.
Abah, Darwisy & Ibu.
Ke mana tak tumpahnya hidung ikan
kalau tak ke Darwisy.
Uwaaa!
Abah lah ni asyik ckp hidung 
Darwisy hidung ikan terus jadi tau.
Walhal ikan mana ada hidung.
Choiii! Tapi xpe,
senang nak bernafas kan.


Pipi layut dan makin debab.
Ibu tahan je dari
gigit pipi Darwisy tu.
Paha pun rasa mcm 
nak potong goreng je.
Debab sgt dah.
Minggu ni g check up Darwisy.


Niat dalam hati macam nak membeli
sepokok dua pokok kat situ
tapi ntah kenapa macam 
xde mood. 
Tu pun my yayang ajak ronda lagi,
Iza ajak balik.
Hahaha.
Sebabnya dah xde jiwa lah kat situ.
Lagi pun macam sakit kaki.
Walau pun pakai
kasut flat je pun.
Lama x servis badan ni.
Dapat g spa ke urut best ni.
Bagi hint kat my yayang
untuk hadiah anniversary.
Ngeh. Ngeh. Ngeh.


Masa nak balik jalan lagi
kat payung2 ni.
Snap lagi gambar.
Darwisy layankan je ibu 
ngan abah ek.
Ibu nak posing sgt
nnt malu org tengok.
So ibu posing kan Darwisy ajela.


Okey..Okey..
Last lah gambar ibu ada.
Darwisy pun macam tak nak dah
berposing. Badan mula 
meliuk lentuk tanda dah bosan.
Okey ibu faham.
Jom lah kita balik.
Main golek2 kat atas toto
depan TV lagi best kan.
Sambil tengok TV.


Suka pic yang ni.
Rasa tenang sgt hati
dengan adanya dua
hero di hati ibu ni.
Anugerah Allah yang tak terhingga
nilainya.
Jadi anak yang soleh dan taat
pada Allah dan Rasul ye syg ku.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails