click this to be awesome person

Monday, 16 June 2014

Konvokesyen - Potrait Keluarga Versi Studio

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sabtu yang lalu Iza balik Gombak
sebab mak ada nak buat
kenduri tahlil dgn sambut puasa
sekali tapi x buat kat rumah lah,
upah jiran masak dan pack
untuk hantar ke masjid.

Mudah sebab kalau buat kat rumah
banyak nak prepare memandangkan
kesuntukan masa.
Sabtu pagi tu sebelum balik Gombak
Iza ke Taman Equine dlu
sebab nak g pick up gambar konvo
yang ambil masa di booth DATC, UiTM.

Ni pun banyak kisahnya kedai gambar ni.
Malas nak sebut nama sebab sakit hati.
Dahla pegi2 x siap lagi.
Baru nak cari, ngan x print lagi.
Takpe dalam hati sabar lagi.
Sebab sebelum2 tu ada call
tanya status gambar dah siap ke belum.
Staff nye memang lah bagi jawapan
yang kurang menyenangkan.

Masa nak shoot hari Konvo tu 
bukan main korang promosi
bagai, siap cepat dalam 2 minggu pas
tarikh konvo.
So Iza ni jenis pegang pada janji.
After 2 weeks Iza call
tanya status, hampeh x siap lagi.
Suh bagi lagi seminggu.
Okey fine, seminggu lagi dah berlalu
bila call kata suh amek next wednesday pulak.
Memang berapi je my yayang dengar.

Disebabkan malas nak bertekak
dalam phone Iza letak macam tu je.
So Sabtu lepas g terjah,
Iza sorang dengan dak kecik.
Sebab my yayang duty Floria 2014.
Ingat ke kejap,
dah masuk kedai tu tunjuk resit
die suh duduk dlu.
Rasa mcm dah tak sedap hati
sebab nampak staff diorang macam 
a bit clumsy baru nak cari
folder dalam PC.
Lama gak la tunggu.
Nasib ada si kecik Darwisy tu.
Tahan2 sabar aje.
Kalau tak memang dah naik hangin.
Then Iza siap tanya
"lambat lagi ke nak tunggu ni?"
One of the staff kata kejap je
sebab nak kena cari dlu.
End up macam dah malas,
then diorang suh pilih frame 
sebab gambar yang baru print tu 
nak masuk dalam frame.
Sgt tak recommended la kedai ni.

Nasib la Iza tak snap gambar depan kedai
diorang tu if tak rosak reputasi korang.
So next time tlg lah jangan treat customer
korang macam ni ye.
Kalau dah state siap dalam masa 
2 minggu so please make it.
Ni customer datang nak amek
baru terhegeh2 nak print bagai.
Kedai gambar ni berdekatan dgn McD 
kat Taman Equine tu.




Ni after Iza sendiri touch up
dalam PC opis ni.
Kalau tengok gambar yang kedai ni bagi
memang horror.
Siap ada customer lain tanya
"gambar ni semua korang x edit ke?"
hah, hamek. bukan Iza sorang je
nak berangin ek orang lain pun sama
sebab servis sgt lah indah khabar dari rupa.


Ni pun Iza edit gak
bagi nampak bloom sket, softness sket.
Kalau tak nampak muka mcm 
gelap semacam.
Tak tahu le macam mana 
diornag boleh bukak kedai gambar.
Pastu korang tengok si kembar
esp. kakak yang belah kiri
sebelah my yayang.
At least ko as photog.
tlg la tegur suh die tegakkan kepala ke
kan? Darwisy tak pandang kamera
pun die belasah snap aje.
Faham la ramai lagi
customer korang tapi
bagi lah sevris yang terbaik.
Haisshh. Memang anti tul rasa.


Ni pun sama,
Darwisy x pandang langsung kamera.
Eiiiii! Rasa nak ajak g shoot kat kedai
lain je. Tapi my yayang kata
xpe, dah rezeki diorang nak buat cmne.
Redha. Takpe, nanti ibu ada rezeki further master
kite snap cantek2 hire photog.khas.
Doa moga Allah permudahkan semuanya aje.
Ibu tunggu Darwisy besar sket,
Ibu dapat keje lain ibu further.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

7 comments:

  1. gambar kenangan.. besh..cantik.. :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. > Aty_Fared
    Tq sis...teruja sebab sudi sggh blog iza.hehe.

    ReplyDelete
  4. pernah mengalami situasi macam ni...tp gambar untuk lesen ngan gambar kawen la...muka jadi mcm apa je...mcm nak nangis...tapi nak buat cemana kan..sabar k...xde rezeki

    ReplyDelete
  5. > O'gosh Iskandar.
    itulah dear, suami pun kata aggp je xde rezeki kite. wlu hati rasa terkilan.alahai. nak gantung frame kt dinding pun xde smgt plak.hehe

    ReplyDelete
  6. sis, saye tau kedai ni..kawan saye pernah kene time die konvokesyen kt uum dolu...dekat ngn umah lame saye...kwn saye nie..same case mcm sis..last2, bile dh tau rupe2 nye kedai ni dokat je ngn umah saye..sy sendiri pi amek kt kedai tu...

    ReplyDelete
  7. oo ramai juga lah yang terkena. tuh la suami kata amek banyak2 pastu takde kualiti. sabar jela. nak marah2 pun benda dah lepas kan. redha je la. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails