click this to be awesome person

Thursday, 5 June 2014

Keletah Terbaru Muhammad Darwisy Affendi - Meniarap

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Rasa dah lama x story pasal budak kecik sorang
penyeri hidup dan rumah kami.
Hiks. Nak menaip pun dah tergelak
sebab teringat ragam die semalam.
Macam-macam aksi bile nak pandai
sesuatu. Yang terbaru adalah
dah pandai meniarap dgn sendirinya.
Yeayy!!!!!!!!
Anak ibu dah besar.
Alhamdulillah syukur.
Darwisy agak cepat jugak meniarap
berbanding baby seusia die.
Kawan2 Iza semua ckp die
cepat meniarap sebab ada anak 
diorang 5 bulan ke atas baru pandai.
Wallahualam. 
Allah lebih mengetahui akan sesuatu kejadian.

Iza xkisah tentang tu semua
asalkan anak kita sihat dan bebas dari
sebarang penyakit kan?
Anak kan amanah Allah,
haruslah jaga sebaik mungkin.
Semua yang kita buat untuk anak
itu adalah dikira sebagai pahala.
Tetapi yang baik sahaja.
Jangan lah kata g mencuri susu untuk
anak tu pun pahala ye. 
Dah terpesong dah tu.


Gambar beberapa hari lepas.
Ikut ibu dan abah g pasar malam
kat Dengkil.
Sebab ibu teringin nak makan
bakso. Baru baik demam kan,
tekak pun mula lah nak makan
macam2. Biasalah tu.
Baru kenal erti nikmat sihat.
Berat Darwisy masa 3 bulan dulu 
5.5kg. Mungkin x seberat baby seusia die
tetapi bagi Iza dah cukup sihat.

Sampaikan tangan ibu lenguh pegang.
Surrender memang pas pada abah 
kalau g outing ke apa.


Ni aksi2 die sebelum nak meniarap
sendiri. Patutlah suka tido dan baring
secara mengiring.
Nak belajar meniarap rupanya 
anak ibu ni. So sweet.
Mulut bising bukan main.


Part ni paling tak tahan
sebab die macam usaha sungguh2
nak meniarap tu.
Tengoklah sampai tangan tu tarik alas 
tilam die.
Sampai terangkat gitu.
Muka memang dah biasa tertonyoh 
kat tilam. Risau gak takut lemas
tapi bayi pandai mengawal.
Sama2 abah ngan ibu pantau.
Kalau nampak die dah lemah
dan nangis sampai suara serak
keluar air mata
memang ibu / abah angkat la.
Sian lah hai.
Usaha sungguh2 nak tunjuk kat ibu ngan abah
yang die dah pandai meniarap ye.


Dah penat rehat kejap
sambil hisap tangan.
Memang kegemaran die skrg.
Kadang2 buat2 garu kepala
pastu tangan masuk mulut.
Macam tau2 je ibu nak marah die.
Bila ibu sebut No! die pun
tersengih2 macam faham.
Alahai anak.
Satu lagi peminat drama korea ni.
Pernah satu hari tu abah die
tukar chanel lain
sdgkan ibu ngan Darwisy tgh syiok
layan drama korea di petang hari.
Die punya marah siap merengek.
Abah tukar balik chanel baru diam.
Hahahaha.

Suka juga tengok alunan
zikir dan azan kat astro oasis tu.
Sambil mulut kumat-kamit
seolah2 ikut alunan zikir.
Alhamdulillah setakat ni 
dapat tengok anak membesar depan mata.
Dapat pengasuh pun baik jugak.
Anggap Darwisy macam anak sendiri.
Anak pengasuh pun suka ngan Darwisy
sebab Darwisy antara baby yang
mudah dijaga sebab susah nak nangis
tanpa sebab. Kalau lapar ke,
popo ke, x selesa ke baru die nangis.
Tu pun merengek.
Syukur pada Allah.


video

Ni first time ibu
upload video Darwisy meniarap
malam tadi. Tengah usaha nak keluarkan
tangan yang tertindih bawah badan tu.
Sangat comel dan kelakar.
Macam ulat gonggok pun ada ibu tengok.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. alalaa....tomeinya dia....geram achik tengok

    ReplyDelete
  2. > Mona Lea
    hehehe..ibu nya lagi geram rs nak geget

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails