click this to be awesome person

Wednesday, 25 June 2014

Fuel Shack, Ayer@8 Putrajaya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Semalam balik keje sekali dengan my yayang
sebabnya die kata tak larat nak balik naik motor. 
Sakit pinggang katanya. Alahai, sian pulak dengar.
Kuar opis amek Darwisy kat umah pengasuh, dak kecik ni
tido dengan nyenyak sekali sampaikan masa dukung nak ke
kereta x bukak mata langsung. Masuk dalam kereta pun tido.
Sampai opis my yayang pun suruh bangun die tido.
Penat sgt sebab badan x sihat lah katakan.

My yayang ajak g makan then Iza suggest makan
kat area ayer@8 Putrajaya. Teringin sangat nak pegi sebab 
macam best dek terpengaruh dengan hebahan info oleh mereka2
yang dah pergi. So hajat hati nak makan kat kedai Upin Ipin
tapi sebab dah malas nak berjalan maka makan western je la.



Betapa "kejam" ibu bila paksa Darwisy bergambar
sedangkan die masih blur2 mamai baru bangun tido.
Hehehehe. Kalau die tdo siang lama nanti malam die berjaga.
Baiklah die berjaga siang malam tido lena.
Ayer@8 ni terletak kat Presint 8 Putrajaya berdekatan dengan
pesisiran tasik putrajaya. Kalau makan kat area sini memang nampak la
tasik tu terbentang nan luas.


Alamak, Muhammad Darwisy lagi cerah dari ibu ni.
Tipu kamera ni main trick. Hehehe.


Sebelum decide makan kat fuel shack ni ingat nak makan lah kat
kedai Upin Ipin sekali bile jalan mcm jauh je terus x jadi.
Iza dah lenguh tangan, pas Darwisy kat abah.


Fuel shack ni pun x lah besar mana pun.
Kecik je. Just ada 4 meja macam tu dalam kedai die.
More to burger, hot dog n etc.
Bolehlah setakat nak merasa kan.
Nak kata lapar sgt tak, nak kata kenyang sgt pun tak.


Harga pun x lah mahal sgt.
Affordable jugak lah bagi Iza. Yang sedap cheese fries die.
Mungkin kena ngan selera Iza kot.
Yang lain biasa2 aje.


Iza x minat sangat drink yang ada pearl2 ni.
So kalau tersedut Iza akan cepat2 buang.
Macam geli geleman bila masuk dalam mulut.


Iza makan ni je semalam.
Rasa macam kenyang so amek je yang portion x berapa banyak.
Tapi bila sampai banyak pulak.
Huhuhu. My yayang portion x snap pulak gambar. 
Kat fuel shack ni once kite order kite kena buat payment terus.
Pastu duduk kat meja, nanti diorang akan panggil nama
kita dan kita collect sendiri kat kaunter.


Abah mithali dengan anak teruna nya.
Darwisy semalam tak banyak "cakap", banyak diam dan sgt behave.
Risau pulak Iza sbb Darwisy jenis aktif suka 
buat banyak pergerakan dan murah dengan senyuman.
Mungkin baru nak baik dari demam kot so
lambat sket panas enjin. Nasib die jenis
yang kalau demam x mogok minum susu.
Kalau tak mau ibu ngan abah risau berganda. 
Umat islam ada beberapa hari je lagi untuk makan di siang hari
lepas ni dah berpuasa kita.
Selamat berpuasa dan menyambut kedatangan Ramadhan yang dinanti.
Moga kite beroleh keberkatan yang lebih lagi untuk Ramadhan kali ini.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

3 comments:

  1. nak pergi situ tak sempat2 lagi zah

    ReplyDelete
  2. ada tempat best ye..mmg buta pasal putrajaya ni....good...boleh usha....as for ayers rock...dia punya burger as for me sama rasa macam Burger abang burn..hehe

    ReplyDelete
  3. > Mona Lea
    hehe..xpe nnt sempat2 kan lah ye..:)

    >O'gosh Iskandar
    Nasib la i bukan peminat burger.hehhee..u kena g memandangkan u peminat burger..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails