click this to be awesome person

Monday, 5 May 2014

Misi Mencari Karpet Di Nilai 3

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Weekend lepas adalah
hari yang memenatkan.
Sebab semua benda nak buat dalam
weekend tu.
Hari pekerja hari tu
my yayang keje.
So melepek lah
kami dua beranak kat rumah.
Darwisy tengok ibu,
ibu tengok Darwisy.

So weekend hari tu
sabtu ahad kiteorang keluar.
Misi mencari barang rumah
sebelum buat kenduri.
Yang kisah karpet ni Iza
x cadang nak beli pun
sebab banyak benda lain nak beli.
My yayang punya idea.
Rupenya my yayang pun ada
"jiwa" nak deko-deko rumah ni.
I love u lah syg.


Semalam petang my yayang
ajak ke Nilai 3,
misi mencari karpet.
Terus berbunga riang dan rasa
bertuahnya ada suami yang
melayani kehendak isteri mencantikkan rumah.
Ingat my yayang main-main.
Rupanya betul-betul.
Alhamdulillah rezeki kami
anak beranak makin murah.
Syukur nikmat Allah.

Ingat nak beli satu je,
my yayang offer dua untuk
TV hall dengan living hall.
Iza terus,
macam ada taman dalam hati.
Darwisy paling suka bila ibu baringkan
letak atas timbunan karpet yang gebu
lagi mahal ni.
Tapi kami bukanlah beli yang
ni, beli yang ikut kemampuan.

Tu my yayang tengah "nego" dengan
Pakistan tu.
Siap diorang bagi karpet free untuk
letak kat dapur sepanjang kabinet dapur.


Budak paling happy
dan paling suka tengok kipas dan lampu.
Sambil berangan dan bercakap
bahasa sendiri.
Ibu layankan aje asalkan
Darwisy happy.
Ibu happy dan tak sabar nak
balik umah hampar karpet baru.

Sampai umah
dah dekat nak maghrib.
My yayang terus je gantikan karpet
lama (ikea) dengan karpet yang beli
kat Nilai 3 tu.
Citarasa kami sama.
Banyak lg yang Iza tergerak hati
nak buat untuk deko rumah
my yayang dah buat.
Syukur...
Sabtu lepas ada ke ikea,
ada jugak barang yang dibeli.
Selagi x lengkap selagi
tu lah asyik membeli.
Lepas ni dah kena menyimpan
untuk masa depan.
Okey then,
penat sangat hari ni.




**Terima Kasih Kerana Membaca**
^izzah_nhkm^



2 comments:

  1. Nanti blh la up entry deco carpet baru.hihi

    ReplyDelete
  2. cik hani
    > hehehe. x dan nak snap gmbr pun lg. bz ngan si kecik. okey then, will do that..karpet biasa aje..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails