click this to be awesome person

Wednesday, 28 May 2014

Darwisy Terjah Opish Abah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pagi ni bangun pagi 
rasa sakit-sakit badan
sebab beberapa hari lepas
pegi bantai makan pulut kuning
x banyak mana pun,
satu sudu je.
Tapi dah memang badan jenis cepat 
berangin dan sakit so insaf sekejap.
Sekejap jela.
Esok dah hilang sakit ni bantai balik makan.
Manusia x pernah serik
Ekekekekek.
Telan Alfalfa Complex Shaklee
ada lah ringan sikit sakit ni.
Alhamdulillah dengan izin Allah.

Semalam balik agak lambat
juga sampai rumah kul 8 malam 
macam tu sebab ada keje
dengan jumpa orang.

Sebelum tu call my yayang
siap2 minta tlg belikan makanan
kat pasar tani sebab dah lama
x makan bihun sup sedap tu.
Pastu my yayang call balik
kata org tu x meniaga,
kirim laksa mega pun sama x meniaga
lastly kirim kuey tiow goreng lambak je.


So semalam drop by opis
my yayang kejap sebabnya kena
keje sampai malam katanya.
Berangkutlah dak kecik 
sekali masuk opis abah
sebab ibu dah lapar sgt2.
Tgh makan tu org yang jual
botol susu Tommee Tippee ni call
cakap dha sampai kat depan opis abah.
Ibu pun pegi la amek
sebabnya beli dengan akak ni murah.
Since botol susu baby kena tukar 
setiap 3 bulan sekali untuk yang biasa
dan 6 bulan sekali untuk yang BPA-FREE.
Jadi, ibu kena stand by awal untuk
Muhammad Darwisy.
Tapi setakat ni alhamdulillah,
cuci dengan Basic H2 Shaklee
pun bersih je dan terjamin keselamatan.
Insya'Allah.



Dah selesai makan ibu
ngan Darwisy lepak sekejap
sebelum balik rumah.
Tengoklah muka bosan + x suka die tu.
Smlm mcm moody sket tak tau nape.
Masuk kete smlm pun
tbe2 menjerit dgn suara nyaring.
Musykil ibu.
Pastu dok merengek sorang2.
Selang seli dgn menjerit.
Bosan kot dok dalam car seat.
Sebabnya die tak boleh nak
menggeliat dan meliuk lentuk
tahap maksima.
Berat terkini die adalah 5.5kg.
Tu pun ibu dah x larat nak 
pegang lama.

Pagi ni Darwisy duduk
dengan abah sampai tengahari.
Petang karang ikut ibu datang opis
pulak sebabnya mama pengasuh
ada urusan klinik.
Hope so Darwisy behave ajela
sebab ni kali pertama Darwisy
datang opis baru ibu.


Outfit of the day, 
terus pakai tudung bawal aidijuma
white label design Mediterranean.
Kalau dalam iklan yang Iza post 
baru2 ni no 10. Kot ada
yang berkenan senang sket kan.


**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^ 

2 comments:

  1. dah kenapa plak ditutup muka tu...huhu

    ReplyDelete
  2. >O'gosh Iskandar
    hahaha.i pemalu.ekekekek.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails