click this to be awesome person

Monday, 7 April 2014

Muhammad Darwisy Affendi 1st Outing

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Wah, sejak habis pantang ni
laju je ibu ajak abah g
outing bawak Darwisy.
Actually lama dah nak keluar
bawak mak ngan family skali
jalan2 tepi pantai tengok laut
dan bersantai tepi pantai
amek angin pantai katanya.

Maklumlah dah lama terperap 
kat rumah sejak belum pindah
sampai dah pindah.
Lagi pun kesian kat mak 
dan kembar dah dua minggu 
dok rumah baru x kuar ke mana.
So kita layan ke Bagan Lalang, Sepang
dengan ke Morib.

Sampai sana je terus rasa tenang,
aman dan damai.
Angin sepoi2 bahasa.
Allahuakbar,
betapa nikmatnya kurniaan Allah.
Rasa dekat sgt dengan alam
ciptaanNya.


Abah kata skrg Darwisy dah "semangat".
Nampak kecik tapi bila dukung,
alahai lenguh tangan ibu.
Pas kat abah je la.
Esok kalau naik lagi 
memang ibu x lama la dukung kamu wahai anak.
Hihihi. Sekarang dah pandai
ajak borak ngan main.
Nak suruh orang dok depan die aje.
Kalau hilang kejap xde sesape 
dekat ngan die mula die menjerit.
Kuat menjerit tak padan kecik.
Mata bulat ikut mata abah.
Hidung kejap mancung kejap tak.
Hehehe.
Kalau ikut hidung ibu 
memang abah kata hidung ikan lah.
Warna kulit pun gitu,
kejap kang cerah kejap kan gelap.
Ikutlah sayang yang penting kamu sihat 
walafiat membesar dengan cerdik 
dan cergas. Amin.


Ibu yang terlebih gembira 
sebab dapat short-vacay walau pun
tempat tu dekat dengan umah baru
tetapi ibu amat menghargai tiap detik
bersama keluarga.
Sejak ada Darwisy ni
ibu main belasah je dressing.
Match ke tak match ke ibu
belasah je pakai.
Permainan warna namanya.


Darwisy dah mula rimas sebab ibu 
asyik cium ngan gomol die.
Kalau dah tak tahan sgt die menjerit.
Hehehe.Alahai anak, ikut sapa lah kuat
menjerit ni? Haippp. 
Yang tak tahan tu tangan siap
tolak muka ibu tu tanda protes
dan tak suka dicium.
Lagi ibu geram tau.
Nnt ada masa, ruang dan kelapangan 
kita ajak abah pegi bercuti ye syg.
Tapi bulan 5 ni jom ikut ibu
g konvokesyen. Hehehe.
Bagi Darwisy rasa teruja nak
belajar tinggi2 dan lebih lagi.
Amin.

**Terima Kasih Kerana Membaca**
^izzah_nhkm^



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails