click this to be awesome person

Monday, 24 March 2014

Susun Atur Frame Gambar Rumah DSQ


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hari ni perut x berapa nak sihat sangat,
rasa sakit macam kena senggugut.
Aduhaiii. Rasa mengerang-ngerang pulak.
Sakitnya pulak on-off ni.
My yayang suh g klinik takut 
ada masalah lain aje.

Tapi ni dah kurang sakit
sempat lagi nak update blog bagai kan?
Kisah pasal rumah baru la.
Tengah rancak tebuk-tebuk dinding.
Asal ada ruang kosong
suruh my yayang tebuk.
Hahaha.



Wall of frames.
Gambar nikah + kahwin dengan
gambar family masa wedding 
kiteorang beberapa tahun yang sudah.
Ni letak kat area TV hall.
Sebab my yayang xnak kacau wall
kat main hall. Isteri ikut aje.


Kanvas frame kat dalam bilik
ni buat gaya gini bertingkat-tingkat,
idea my yayang.
Iza ikutkan nak suh die buat straight je.
Tapi jadi gini.
Layankan aje.
Bila dah siap gantung nampak berseni gak.
Hahahahaha.
Dinding harus warna pink.
Nasib la ye my yayang.
Kena lah berjiwa lembut sket masuk bilik tido
baru rasa romantika de amor.
Cadang nak buat stripes wall paint,
pastu disebabkan kesuntukan masa
dan kehabisan tenaga especially
my yayang so jadi la gini aje.
Yang penting dinding bercat selain
warna putih.
Kalau tak bosan hadap warna putih
macam dinding rumah kuarters.


Sambil-sambil layan my yayang
bertukang bagai,
sambil kite main gedik-gedik ngan dak kecik
Darwisy ni hah.
Abah tengah rancak bertukang die boleh
relax tido mcm tiada apa yang berlaku.
Aman damai je tido.
Siap senyum lagi ye.


Ni kisahnya nak tayang baju yang
kawan bagi.
Alahai, so sweet.
Mickey mouse satu badan.
Baju, mitten ngan booties.
Terus ibu matching kan mitten
and booties tu mickey mouse gak.
Ni dah dekat tengahari mmg x suka
dibedung. Kalau bedung mengamuk
then berpeluh satu badan.
Even barut pun kdg2 tanggalkan.
Sian tengok die berpeluh tapi aman damai
tido. Kalau kat montot penuh dengan "hasil"
pun die akan tido dgn lena.
So ibu ngan abah kena main peranan
penting tang deria bau.
Kalau ada kesan bau kurang 
menyenangkan memang kena check pampers.
Hihi.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails