click this to be awesome person

Monday, 27 January 2014

Open for Booking : Candy Buffet + Photo Booth On My SILs Solemnization

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Terasa sungguh lama x update blog ni ye.
Okey, jangan buang masa jom
kita terus ke topik yang berkenaan.
Baru2 ni adik ipar Iza telah 
selamat diijabkabulkan pada 24 Januari 2014
dengan berwali dan diakadkan oleh
suami Iza sendiri.
Selain suasana gembira
terbit juga rasa sayu kerana
tiada abah bersama. 
Tanggungjawab digalas sepenuhnya 
oleh suami Iza.

Skrg ni trend kalau g wedding ke
g majlis apa2 lah mesti 
ada terselit candy buffet, photo booth la 
dan macam2 lagi.
So Iza dgn berbesar hati sponsor
candy buffet + photo booth
untuk wedding adik ipar Iza ni.
Time nikah Iza n suami just 
sponsor @Yummylicious Homemade Ice Cream je
then untuk wedding candy buffet.

Tema adalah merah hitam.
Memang meriah dan seronok 
tetamu datang dan singgah di 
candy buffet ni.
Meriah, mcm2 gaya la.
Ada yang x pernah tahu apa itu
candy buffet pun turut teruja.
Alhamdulillah.
Tempahan amat dialu2kan.
Dan ada yang dah merisik2 tanya
untuk buat pada event masing2.
Another one small biz for us.


Iza set up candy buffet ni malam
sebelum wedding ceremony.
Agak penat tapi alhamdulillah
dibantu oleh keluarga mertua, 
sedara mara dan rakan2 adik ipar.
So siap cepatlah jugak.
Pagi tu datang terus isi candy, choc. dan macam2
lagi la yang dah beli.


Idea Iza banyak google dan 
majority prop buat sendiri.
Dari tampal reben pada balang kaca
sampai lah buat label each of candy.


Ada tetamu yang bertanya kalau
pakej macam ni Iza caj berapa.
Iza just bagi flyers yang Iza
dah ready siap2 untuk yang berminat.
Nanti boleh refer kat penghujung 
entry ni ye.


Sepatutnya photo booth dan sign guest book meja
berasingan dari candy buffet.
Memandangkan meja pun agak terhad so
kite gabung sekali lah.
Lagi pun first try on big event.


Iza seronok jika tetamu
yang hadir sama seronok
dan enjoy dgn candy buffet yang ada ni.
Sebab wedding adik ipar tak de pelamin.
So at least candy buffet ni leh dijadikan
background untuk bergambar dan posing masing2.
Hehehehe


Sedara mara dan ahli keluarga pun happy.
Semua teruja.
Alhamdulillah syukur.
Allah pinjamkan Iza kelebihan
dan kekuatan untuk buat semua ni.
Hadiah teristimewa buat adik ipar
dan keluarga mertua.
Hehehe.


Untuk elakkan pembaziran, 
Iza provide small paper cup 
untuk tetamu isi all candy, 
choc. biscuit and others.
Siap mention jangan membazir lagi.
Hehehehe




Eh..Bagi laluan kat owner
@Awesome Candy Buffet nak posing berdua ye.
Hiks.
(Mr. & Mrs. Right)


Iza juga provide DIY guest book
di atas meja candy buffet
untuk tetamu tulis ucapan selamat pengantin baru
buat pasangan pengantin.
Dan juga sebagai tanda kenang2an pengantin
di masa akan datang.


Sedara mara sign pun dah
berapa page. Hehehe.
Pandai2 lah ye cari ruang kosong
untuk sign.


Kepada yang berminat untuk membuat
tempahan candy buffet sempena majlis 
anda boleh la hubungi Iza seperti no yang
tertera di dalam gambar di atas.
Ada 3 pakej : Small, Medium & Large.
Iza cuba beri servis yang terbaik buat pelanggan
sekalian. Selain tu korang layak
dapat potongan harga jika
korang tempah Yummylicious Homemade Ice Cream skali.
Kira pakej lah senang.
Tetapi minimu order 100 cups.

Terima Kasih Kerana Membaca

^izzah_nhkm^

11 comments:

  1. Tahniah zah...berjaya candy buffet tu

    ReplyDelete
  2. > Mona Lea

    TQ ye cc. hehehe. bertungkus lumus sampai pecah peluh.huhu

    ReplyDelete
  3. hi boleh fwd quotation candy buffet dgn guestbook email azalia_ayoub@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. > Anon
    Okey then, will forward soon. TQ

    ReplyDelete
  5. harga pakej 450 tu untuk photoboot n candy buffet sekali ? mcm ta percaye je ,

    ReplyDelete
  6. Photobooth exclude dear. . .Add on rm100 for simple photobooth. . .Tq

    ReplyDelete
  7. Bole sent quotation utk bufday party tema rainbow x? Email kat olie2sweet@yahoo.com
    Tq tq

    ReplyDelete
  8. Sis send quotation dkt sy jgk..homemade ice cream skli utk dptkn dskaun.😄

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails