click this to be awesome person

Thursday, 7 November 2013

Progress DSQ - Waiting & Observe

Assalamualaikum.

Dah nak masuk hujung tahun 2013
ni makin mencabar pulak dugaan 
antara kerja, study dan progress
rumah DSQ.
Lunch tadi g lari jap
ngan my yayang ke DSQ
buat lawatan tapak.
Pantau kontraktor buat keje.
Alhamdulillah so far so good.
Harap2 boleh siap sebelum 
bulan 12 ni.
Sebab memang nak kena 
pindah masuk rumah DSQ 
dalam tahun ni.



Pandangan hall
dari pintu masuk utama
porch kereta.



View dari hall asal
ke TV hall yang
baru diubahsuai.
Kalau tak ruang tu 
pada asalnya bilik no 2
tapi pecahkan buat ruang menonton TV.
So privacy sikit la.
Nak letak set home theater konon.
Hahaha 


Asalnya ruang ni
nampak terus tangki air kat atas
sebab siling jenis tinggi.
Tapi kontraktor bagi pendapat suh tutup terus
buat plaster ceiling.
Then diorang letak main hole
kalau pape nak jenguk tangki
air just bukak je main hole tu.


Tu main hole yang
muat2 badan untuk naik ke atas
tengok tangki air.
Rangka/bingkai bilik tu
pintu masuk master bed room.
Pada asalnya bingkai tu
pintu masuk 2nd bed room
tapi sebab dah pecah dinding jadi
master bed room punya bilik.


Ni table top yang baru
buat rangka n letak konkrit.
12 kaki memanjang.
Plan asal nak buat L-shape
tapi memandangkan fikir sempit
dan akan dtg nak tambah dapur 
belakang, so buat yang simple aje.
Bukan hari2 nak buat kenduri pun kan?



Pandangan dari dapur ke 
hall. Sekarang dah jadi L-shape
hall. Yipiiii! Alhamdulillah.
Sepetri yang dirancang.


In good progress.
So far berpuas hati dengan kontraktor
yang buat rumah ni.
Keje kemas, dan 
yang penting boleh tolak ansur
dari segi harga.
Alhamdulillah.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails