click this to be awesome person

Tuesday, 10 September 2013

Minor Operation - My Yayang

Salam Alaik.

Dah hampir seminggu my yayang
balik Ipoh.
Ikutkan hari Isnin (semalam)
dah balik tapi last minute
die kena buat minor-operation.

Ramai tanya Iza,
kenapa suami operate kat Ipoh?
Bukan kat Putrajaya?
Jawapannya, xpela.
Sementara die masih ada
mak, mungkin die
nak spend time ngan mak die.
Walau pun dah besar panjang.
Bila Iza fikir balik
x ade guna Iza nak menghalang
atau berasa "cemburu"
dan fikir bukan2.

Mak dan isteri dua2 sama
penting. Tapi dalam Islam
memang anak lelaki harus
mengutamakan mak.
Nak2 kalau dah jadi ketua keluarga
menggantikan arwah abah.
Insya'Allah, Allah bagi 
Iza hati yang sabar dan tabah
dengan semua ini.


My yayang selesai operate 
dalam tengahari macam tu.
Actually belakang badan die
ada ketumbuhan / ketulan.
Agak lama jugak la.
Tapi x sakit.
Baru2 ni aje die mcm tergerak hati
nak g X-ray kat doktor.
Itu pun selepas my MIL
bising kat die.
So doktor kata xde apa cuma
kalau dibiarkan lama takut 
nanti daging tu membusuk 
dan melarat ke daging lain.
So better buang cepat2 kan.

Macam2 la suami ku ini.
Apa pun syukur semuanya selamat.
Dapatlah MC doktor lama ye.
Haishhh. Sukalah die tu dok 
kampung lama jadi orang bujang.
Haishhh.

Masa operate tu my yayang cite
doktor tak bius pun.
Just bagi ubat tido.
So die lalok2.
Tapi still rasa hirisan di belakang
badan. Aiyoooo! Ngeri dengar.


So ber-viber semalam.
My yayang share lah pic2 ni semua.
Nasib operate kat kampung,
so MIL ada nak tlg tengok2 kan anak 
bujang die tu.
Manja sgt. Alolololo.
Ni doktor advice bahagian
yang operate tu x leh kena air
buat bbrp hari.
Nanti risau jangkitan kuman.
Jangan tak mandi udah ye.
Insya'Allah kalau
my yayang still lama kat Ipoh, 
wife tersayang ni akan balik 
la Ipoh sebab next Monday kan 
cuti, public holiday.
Apa pun moga semuanya berjalan
lancar hendaknya. Amin.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails