click this to be awesome person

Thursday, 5 September 2013

Early Dinner With My Love @ Padi House

Salam Alaik.

Petang semalam balik keje
Iza terus ke opis my yayang
sebab nak amek die.
Die tinggalkan motor 
kat opis coz nak balik ipoh 
malam tu ngan adik ipar.

Sampai kat opis my yayang
terus ajak g makan siap2.
Takut kang wife die ni
x makan sepanjang peninggalan
die. Hihi. Sabar je la.

So kami pegi ke Padi House
@ Galeria PJH Putrajaya.
Bersebelahan ngan Menara KBS
opis lama.



Kunun malu nak amek gambar.
Ceh! Sabo jela.
Nasib my yayang yg belanja.
Hehehe. Syuke..Syuke..Syuke..


Tengok menu dulu.
Pastu decide boleh lak terpilih
main course yang sama.
Hehehe.
Then Iza mengalah 
tuakr menu lain sebab 
my yayang memang x nak makan
nasi. Nak makan selain dari nasi
katanya.


Melihat2 menu 
untuk order minumam dulu.
Iza macam biasa
kalau ke sini mesti minum
Honey Lemon Ice je la.
Kalau bukan ice order hot/warm.


Then pilih main course.
Ingat nak makan salad je.
Tapi pk balik karang 
lapar di malam hari sapa mau tlg?
Kalau ada my yayang
boleh gak dilayan buat apa yg patut.
Hehehe. Manja konon.



My Honey Lemon Ice.
Sedap. 
Awesome.
Padahal boleh buat kat 
rumah sendiri.
Letak hirisan lemon
dan letak madu.
So simple.
Haishhh.


My yayang Espresso.
Sgt lah pahit dan kaw2.
Cookies 2 keping.


Cantonese Style Hor Fun for
my yayang. Ala2 kuey teow kungfu / ladna la.
Tapi memang sedap dan puas hati.
Menu ni lah ter-order sama.


My portion - Grilled Lamb Cutlet with Rice.
Sedap jugak.
Kena selera dan masa.
Hihihi.


Side dish - Prawn Paste Chicken Wings.
Iza makan 1 ketul aje.
Yang selebihnya pas kat my yayang.
Tuyg siap kena marah.
Order beriya, 
end up die yg kena habiskan.
Maafkan lah dinda ye kanda. 


Nyum.Nyum. 
Sedapnya die mamam.

Then balik dari dinner tu
terus ke car wash bff my yayang
sebab kereta dah terlalu kotor.
Maklumla musim hujan.
So sebelum die balik Ipoh
nak tengok lah kereta die bersih.
Macam besh jugak biz. car wash ni.
Macam nak join je.
Dapat tempat yg strategik,
memang x menang tangan lah
mencuci.
Bayangkan kalau 1 hari paling
sikit kereta masuk 15-20.
Darab RM10 dah RM150 - RM200 sehari.
Kalau plus/mines sebulan
mau dapat RM4500 - RM6000.
Boleh diusulkan.
Kot boleh wat franchise.
Best.Best.Best.

Pastu kat car wash tu leh
letak shaklee product & 
yummylicious ice cream.
Wah. Besar betul angan2.
Hiks.


**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails