click this to be awesome person

Friday, 16 August 2013

"Teaser" Salam Eidulfitri 1434

Salam Alaik.

Hari ni dah masuk 9 Syawal 1434h.
So masa untuk memikirkan
soal rumah terbuka.
Sebelum bicara tentang 
nak buat rumah terbuka 
jom layan sket gambar2
masa 1 syawal Iza n law family.
Tapi ni guna camera phone je ye.

Yang sesi photoshoot sume 
masih dalam galaxy-camera
dan nikon dslr.
Belum ada mood nak
transfer ke PC.

Tahun ni Iza beraya
di sebelah mertua.
So balik ke 
Kurau Stone (Batu Kurau),
Taiping, Perak.
Seronok suasana kampung.
Cuaca sejuk n tenang.
Mandi pun air sejuk.



Tema kami yang xdirancang.
Hitam + merah.
Last minute mix + match.
Nasib la ada rezeki 
my yayang jumpa baju
melayu kat Jusco IOI Mall Puchong.
Sampin pulak pinjam
arwah ayah Iza punya
dapat free masih belum pakai pun.
So match la kami berdua.

Pagi raya tu tolong my MIL
siap2kan apa yang patut di dapur
then mandi sunat eidulfitri.
Siap2 pakai baju raya,
pakai telekung berjalan 
ke masjid berdekatan dengan
rumah pusaka my MIL ni.

Seronok nye duk kampung!!!
Rasa xnak balik.
Siyes...
Selesai solat sunat eidulfitri,
kami sekeluarga bermaaf-maafan.
Sesi air mata.
So syahdu.
Tapi tulah yg mengeratkan
hubungan kekeluargaan.
My family pun amalkan
perkara yang sama.
Kemudian sesi
bagi duit raya
dan last sekali sesi bergambar.



Ni 2 syawal.
Nak g beraya sekitar Taiping.
My SIL Azlina.
Cantik menawan.
Single lagi.
Yang belah kanan je tak single.
Kalau berkenan leh lah anta proposal
kat kak ipar die ni.
Hiks!
Tapi nnt Iza tapis dlu lah ye.
Kebetulan warna baju
dan tudung seakan sama.


Yang ni tak ingat syawal ke berapa.
Tapi rasanya dah 3/4 syawal.
Masa ni dah balik Ipoh dah.
Panjang ceritanya.
Nak g beraya rumah sedara tapi
ramai yang masih berada di kampung
masing2.
Kami 4 orang jadi 
"senget" dalam kereta.
Berposing bagai mcm org 
x berapa nak betul.
My yayang, my SIL ina,
my SIL aida n Iza.
Muka terkena flash terus jadi 
putih melepak.
Huh.

 

End up kteorang ke
Jusco Ipoh.
Makan steamboat Johny's
Hahaha.
Kesudahannya balik rumah semula.
Planning nak ke 
hot spring di lost world tambun.
Last2 4 orang tu dok depan 
TV layan badminton.
Dato' LCW vs Lindan.

This week baru nak balik
Gombak beraya sebelah Iza.
Yeayy!
Ooppss. Di samping beraya ni
sales pun kena jalan jugak.
Nak2 skrg dah ramai orang tahu
pasal produk #Shaklee.
So xperlu susah2
nak introduce kat orang.
The product will tell the story.
Dah memang produk bagus kan?
So majoriti customer
akan tanya harga jelah.
Dan lain2 konsultasi.

Ada yang berminat nak join
bisnes #Shaklee?
Bonus lumayan tiap2 
tengah bulan.
Sapa nak bagi?
Kena rajin + komitmen aje. :)

For further info boleh ke 
like FB page

atau 
call/sms/wechat/viber
+6016 778 6490
Shaklee Independent Distributor
(SID 927641)

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails