click this to be awesome person

Wednesday, 14 August 2013

Jom Pecahkan / Singkirkan Lemak

Salam Alaik.

Selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin.
Amacam raya kalian?
Seronok?
Dalam rasa seronok tu
jangan lupa pada yang 
kurang berkemampuan.

Raya..raya jugak.
Jangan main hentam makan
segala macam. 
Kot balas dendam sebab
sebulan berpuasa
x dpt makan sedap2.
Ni mentang2lah raya 
semua nak dibedal.
Yang angin bedal,
yang sejuk2 pun bedal
yang berais pun bedal.

Lepas tu sakit2 badan,
demam bagai
baru lah nak insaf.
Biasalah kita ni manusia.
Jarang bersyukur dengan nikmat
yang sediada.
Lebih2 lagi nikmat sihat.
Sapa kata sihat tu bukan nikmat?
Bayangkan kalau dah sakit melepek.
X boleh nak buat apa.
Xke susah n haru mcm tu?
Semuanya terbatas.

Maka dari itu beringat
sebelum sakit.
Penyakit bermula
dan berpunca daripada
perut sbb perut
menyimpan pelbagai makanan.
Bila makanan yang diambil
berlebihan dan tidak sesuai
akan timbul mcm2 penyakit.

Ada yang masa puasa slim
dan ambil peluang diet sbb nak kurus.
Tapi bile dah raya dalam masa
sehari / seminggu berat badan naik
macam dipam-pam.
Mesti x best kan?
Tu belum pegi undangan
rumah terbuka sana-sini lagi.

So lemak2 bakal berganda dalam 
badan kita ni.
Berketul2 lah dalam badan ni.
Maka kalau nak sihat di samping
nak slim boleh cuba #Lecithin / #OmegaGuard 
dari #Shaklee ni.

Ada yang tanya apa beza
antara kedua ni?
Nampak mcm sama fungsi nya
cuma cepat dan lambat je 
fungsi nya.
Tengok pada harga la.


Untuk keterangan lanjut tentang 
produk #Shaklee
atau berminat menjadi 
Shaklee-Independent-Distributor (SID)
boleh berhubung dengan Iza
+6016 778 6490 /
+6014 919 1137
boleh wechat/ viber/ whatsapp.

Kesitimewaan menjadi SID 
#Shaklee korang layak
mendapat bonus bulanan
di tengah bulan di kala 
orang sedang "kekeringan".
Nak2 musim perayaan ni
banyak bajet dah habis kan?
Hari ni maybank para SID 
meriah dengan kemasukan 
bonus #Shaklee.
Auwww!
Feeling great!
Tengah bulan dapat bonus korang.
Apa tunggu lagi?
Jom bershaklee.

Dah like page 
kalau belum like jom cepat2 like.
Mana tahu dapat hadiah misteri.
Sebab Iza nak buat contest 
sesiapa yang like dan share
page ni terbanyak akan dapat
hadiah misteri dari Iza
Nantikan pengumumannya ye.

** Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^ 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails