click this to be awesome person

Thursday, 11 July 2013

Philips Induction Cooker


Salam Alaik.

Bulan puasa ni banyak lah
akan update pasal
menu masakan dan 
resepi bagai kan?
Bulan ni jugak lah nak 
sedaya upaya meningkatkan
kemahiran memasak.
Hihihi.

Di samping tu jugak
dah lama teringin nak beli
dapur elektrik
yang x yah pakai gas tu.
Induction cooker gitu.
Sebab nya senang buat 
back up kalau gas tibe2 habis
masa tengah memasak kan.
So Iza kebetulan hr tu
cuci2 mata la kat 
kedai Seng Heng Alamanda tu.
Tengok tgh buat promo redeem point
member kad diorang.
So g lah semak point kat kaunter then
ada la 7++.
Apa lagi mata mula meliar 
mencari barang yang boleh
ditebus. Cadang nak tebus
vacuum atau water heater tapi
lama2 pikir n renung terus 
berkenan ngan induction cooker.

Maka dengan itu terpaksa menambah
RM1++ untuk layak dapat 
barang tersebut.
Cara tebus point kat Seng Heng / Sen Q 
ni bukan korang tebus point
then dapat barang free tau,
tapi kena tambah sejumlah duit la.
Tapi yg penting murah lah
sebab dah tolak point.
Kalau harga asal RM500
guna point may be kena bayar
dalam RM2++ mcm tu. 


Inilah die induction cooker nya.
Telah selamat berada di rumah.
Terus mood memasak bertalu2
menjelma. Aisyyy.
Yang best tu siap dapat free
periuk tu hah.
Warranty ada 2 tahun untuk
dapur sahaja lah.
Periuk xde ye. 


Memandangkan ketidaksabaran Iza itu
telah menyebabkan Iza
mencuba-pakai dengan menggoreng
nugget di dalam periuk.
Kelas kau.
Sebabnya frying pan semua
montotnya x rata. 
So induction cooker ni
xleh detect so terpaksalah
guna periuk seperti di atas.
Cepat gak masak sebab elektrik kot.


Frying pan seperti di atas ni
xleh guna untuk induction cooker tu
sebab montot nya ada garis2 tu hah.
Nak guna periuk yang free
tu mcm syg plak.
Terus simpan dalam kotak elok2.
Esok kt umah baru
boleh lah guna.
Hiks.

Owh, semalam berjaya
masak dan xbeli satu juadah
pun kat bazar.
Hari pertama lah kan,
esok2 tak tahu le mcm mana.
Harap2 berjaya lah hendaknya.
Tapi my yayang dah warning 
jgn masak byk2 sbb mau diet.
Sedey. Nampaknya kena catu
semasa memasak.
Xkisahla.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails