click this to be awesome person

Wednesday, 24 July 2013

Lampu Belakang Persona Elegance

Salam Alaik.

Walau pun bulan puasa
x semestinya entry nak penuh
dengan menu berbuka puasa je kan?
Dan x semestinya tak update
tu maknanya x masak.
Hahaha.
Xde motif.

Entry kali ni berkisah
lampu belakang kereta yang pecah
akibat kes langgar lari tu.
Kalau yang masih x ingat
atau nak tahu kisah sebenar leh
klik link bawah ni

Sebenarnya dah hampir 5 bulan
lampu belakang tu dok berplaster
je. Tak sanggup nak tengok
tapi buat2 tak nampak je lah.
Dalam masa yang sama Iza
survey gak kat tenet ni
kot ada org nak let go lampun
jenis ni so boleh le beli
walau pun second.
Sebabnya yg original dan baru
amatlah mahal
walau pun proton je kan?
So klu dapat yang second hand original
pun agak puas hati.


Ni hah yang dah dibukak letak
dalam boot kereta je.
Rezeki kot jumpa budak keje
pusat servis proton die upload
dalam website mudah.
So semalam Iza deal ngan die
terus jumpe lepas buka tu
kat petrol pam tepi highway.

Kalau x cadang nak deal hari ni
tapi die pun free apa lagi.
Iza pun x lalu dah tengok lampu
tu berplaster mcm tu.
Hati sakit wooo!
So semalam die dah tukar sume
cuma part LED tu problem sket
so die bawak bali repair.
Hari ni janji nak jumpa balik.
Harap2 okey la.
Sebab LED tu pun penting gak sebab
lampu kecik yang merah
ngan lampu brek.


Ni lah hasil selepas ditukar.
See nampak mcm baru gak kan?
Hehe. Harga tak sampai pun
RM200 tau.
Kalau sebelum2 ni jual sepasang
Iza xnak lah.
Ni kebetulan kat adik tu
tinggal satu yang sebelah kiri aje.
Iza punya lampu lak memang belah
kiri yang pecah kena langgar.
Memang bersorak happy.
Terus je inform my yayang
dan agree. 
Harap2 pasni xdelah 
kena langgar lari ke 
gesel ke ape ke.
Dah x lalu la.
Tp kalau dah dugaan Allah 
dengan cara mcm tu x boleh nak
marah kan sebaliknya kena 
redha dan banyak bersabar.



Ni la website mudah.
Memang mudah.
Taip je keyword yang korang
nak then search.
Bukan spare part kereta je,
rumah sewa ke, 
barang rumah ke,
barang baby ke korang boleh
beli. Bukan beli je
kalau korang ada barang yang masih 
elok and nak jual boleh jual dalam ni.
Hihi.


**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails