click this to be awesome person

Wednesday, 6 February 2013

Pelbagai Cerita

Salam Alaik.

Pelbagai kisah dan cerita nak selit
dalam entry ni hah.
Malas nak buat entry asing.
Hish.Hish.Hish.

Baju Kurung Peplum


Today, I'm wearing baju kurung peplum creep
version muslimah sebab labuh. :) 
Material : Creep two tones
which is u can use both side.
Mcm Iza punya 2 tones warna hijau.
Hijau lumut dan hijau daun. :) 
RM90/4meter (tidak termasuk postage RM10). 
Jika berminat boleh order dengan Iza 
sbb Iza adalah agen untuk Nadya's Fabric 
melalui email 

1) nurizzahmajif@gmail.com
2) miezamajif@gmail.com


Baucar Buku 1 Malaysia (BB1M)


Last Monday pergi UiTM sebab nak 
claim baucar ni hah.
Sementara tengah free dari kelas ni hah.
So dapat lah 5 keping baucar yg bernilai RM50.
Baru guna sekeping sahaja.


Buku-Buku Ilmiah


Lepas balik amek baucar tu terus singgah
kedai buku MPH kat Alamanda.
Beli buku ni hah, rasa berbaloi sgt sbb
mcm2 ilmu yang dapat.
Benarlah orang kata, makin banyak
kita belajar dan membaca makin banyak
yang kita x tahu sbnrnya sbb
kita perasan kita ni tahu semua benda.
Tak gitu.
Buku ni total RM60
tapi bila guna kad diskaun siswa tu
dapat less 10% so Iza just bayar 
RM4 je tambahan sebab
RM50 guna baucar dan RM6 diskaun.
Sangat suka. :)

Dekorasi Rumah Mak


Last week balik rumah mak sebab
Iza hari Jumaat 1/2/13 cuti umum
hari wilayah persekutuan.
So balik Temeloh, Pahang
kampung arwah ayah sebab ada urusan sket 
ngan family.
Balik tu singgah Ikea
dan bermulalah deko2 rumah mak.
Saja nak bagi mak happy.
My Angah amek part mengecat.
Iza pulak mcm biasa mengemas
bahagian dapur. :)


Kembar dan Ikea


Si kakak n adik ikut kami ke Temerloh
dan balik singgah Ikea tu bukan main
bahagia dua beradik ni hah.
Berlari ke sana sini.
Melompat bagai.
Mak Lang die takut hilang aje.
Tapi diorang ni pandai, 
kalau nampak je kiteorg bergerak
terus je cakap 
"ala Mak Lang, Nenek, Pak Ngah...
kejap arrrr"
Haishhhh. Kalah orang besar
nak shopping pulak.





Kes Langgar Lari



Sepanjang balik rumah Mak kat Gombak
x pernah kete kena gesel or langgar time parking.
Tp nak dijadikan cerita pagi Ahad tu
Iza keluar nak g amek selipar kat kete
tbe2 tengok ada serpihan kaca lampu.
Terus berderau darah.
Pusing belah kiri lampu belakang tengok
dah jadi macam ni hah.
Rasa menggigil.
Terus rasa moody pagi tu.
Call my yayang cerita kejadian tu.
Mak Iza kata mungkin orang nak reverse 
kereta x lepas.
Padahal jalan raya punya lah besar.
Ntah lesen apa die pakai.
Kalau Iza dapat lah org tu memang kena la.
Masalahnya xkan dapat kan?
So marilah bermuhasabah diri.
Mungkin Allah nak uji kekuatan iman Iza kot.
Wallahu'alam.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails