click this to be awesome person

Wednesday, 5 December 2012

Interview @ SPA

Salam Alaik.
Hah, ni la bahana klu
dah lama x update blog
pastu sekali update melambak2.
:) This is true me.
Okey, last month 
28/11/12 Iza
pegi interview di SPA.
Kat Putrajaya jugak,
sebelah kompleks opis Iza ni je hah.

So malam sebelum interview tu
puas la dok search apa2 info 
yang berkaitan dgn jawatan tu.
Kot la esok bila panel tanya
terlintas kat otak boleh jawab kan?
Tapi sebelum tu ada call mak Iza
mintak die doakan untuk Iza
moga berjaya dapat jawatan tu.
Selain tu jugak SMS my MIL.


So sweet.
My MIL mmg selalu
harap dan doa supaya anak2
dan menantu die berjaya dari segi
dunia dan ukhrawi.
Moga2 dgn berkat doa dari 
kedua mak, ada rezeki Iza di situ.
Tp klu x dapat pun kena 
redha sbb itu semua ketentuan Illahi.


Pagi tu sampai di SPA awal sket la
sbb Iza klu pegi interview mmg suka 
g awal. At least boleh
prepare n hilangkan gementar sket.
So Iza dapat giliran yang ke-4.
So far apa yang Iza rasa 
masa sesi interview tu
Iza dapat jawab apa yang panel tanya.
Kebetulan Iza amek paper law this semester,
so majority soalan dari panel jabatan
menjurus kepada akta kerja (Employment Act)
tu sendiri.

Yang paling tak menahan,
starting perkenalkan diri 
dalam bahasa melayu.
Tapi selepas tu sesi soal jawab
semua dalam english.
Adesssss...
Boleh la speaking tapi
x berapa nak berhabuk la.
Yang paling x menahan tu 
calon lain punya sesi inetrview
lebih kurang 20minit.
Kena tang Iza dekat 1/2 jam 
which is lebih 10 minit.
Mana taknya, lepas satu soalan tanya
Iza jawab panel tanya lagi soalan.
Siap bagi case study lagi.
Dah mcm interview lawyer lah pulak.
So keputusannya awal tahun dpn.


Sampaikan kasut yang pakai masa
g interview pun dah rosak.
Ngam2 pas habis je interview,
masuk opis tengok dah rosak.
Haruslah masuk bakul sampah.
Banyak berjasa betul kasut ni.
Dah bp kali interview guna kasut ni.
Memang kasut khas untuk g inetrview
sbb Iza tak suka pakai
kasut warna hitam g opis.
Sebab tu kasut cepat rosak 
coz dok dalam kotak aje.
hihihi

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails