click this to be awesome person

Thursday, 18 October 2012

Nasi Briyani Maggi


Salam Alaik

Rasa dah lama tak update blog
ni dengan entry pasal makanan kan?
Hihi.
Bukan bermakna Iza x makan
atau x masak tp tiada 
keinginan update blog.

Last week Iza buat nasi briyani.
Wah. Gila terror pandai
buat rencah dan rempah briyani
sendiri.
Gila hebat lah kunun?
Hello.
Pakai yang segera punya yeah.

Kawan opis ada suggest
Iza guna rempah briyani maggi.
So Iza ada beli brg
untuk groceries kat umah.
Alang2 beli amek lah sekali
rempah tu.

Hampir seminggu jugak 
rempah tu dok dalam kabinet
dapur.
Akhirnya datang kerajinan nak buat.
Kebetulah barang mentah nak buat
lauk sume ada.
Maka terhasil lah 
seperti di bawah.
Nyum. Nyum.
Memang sedap.
Dan korang x payah risau 
kot jadi ke tak ke,
nak pakai beras mahal ke ape ke.
Pakai beras biasa pun okey.



Setelah nasi kering
bukak penutup rice cooker
bau punya semerbak memenuhi
ruang dapur.
Wah! Terus rasa lapar.
Apa lagi terus capai senduk nasi,
garik (kacau) skit nasi tu
bagi harmoni terus cedok ke pinggan.



Lauk tambahan adalah :
Acar timun
Paru goreng cili

dan ayam itu sedia ada
masa masak nasi tadi.
Sangat senang.
Korang patut cuba sbb 
semudah korang masak maggi
kari atau ayam.
X percaya?
Cepat g beli kat mana2 pasaraya
terdekat.
Tp x sure lah ada ke tak,
klu cari kat pasaraya mcm Giant ke,
Tesco ke mungkin ada.

Sekian.

**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails