click this to be awesome person

Thursday, 11 October 2012

Cerita Semalam

Salam Alaik.

Sejak2 ulang alik g hospital sekarang 
ni Iza mcm dah x kisah kena tunggu
lama2 kat ruang menunggu tu.
Sy sgt suka okey.
Sbb satu itulah masa yg 
Iza bole spend time baca buku
dan habiskan separuh buku2
ilmiah yang Iza beli.
Kalau sebelum ni mmg baca kejap
pastu skip sbb ada je keje nak
buat baik kat umah or opis.

So smlm berjaya habiskan
buku yang bertajuk 
"Berbunga Cinta Aisyah
di Hati Rasulullah"
Banyak pengajaran yg dapat diambil.
Especially untuk psgn suami
isteri dan keluarga.


Buku kuning (appointment) 
dan kad lawatan setiap kali register 
akan dapat.
Nombor giliran tu tiap org akan dpt 
yang lain2 ikut case la.
Klu case nak beranak 
kod depan lain.
Klu case baru mengandung kod depan lain.
Klu sakit puan kod pun lain.
Mcm2 lagi la.
Yang x beshnya kat klinik O&G ni
line hp selalu satu atau dua bar.
Sakit jiwa dibuatnya.
Kdg2 no servis.

Pastu Iza baru perasan sejak minggu lepas 
ada mesin PayQuik ni kat
lobi kuarters rumah Iza.
Mesin die ala2 mcm mesin ATM.
Tp touch screen.


Mungkin salah satu cara untuk memudahkan
para penghuni atau pengguna untuk
bayar segala bil2 utiliti kat sini kot.
Kalau nak top up hp pun boleh gak.
Kalau nak bayar bil just scan je kod bar kat 
mesin tu then masukkan duit.
Rasa nya duit kertas aje kot.
Mudah mmg mudah.
Mudah jugak utk perompak angkut mesin
ni kalau duit dah penuh nnt.
Sedangkan mesin ATM pun org bole
angkut. Iza prefer bayar bil2 guna
online. M2U ke, CIMBCLICKS ke, i-RAKYAT ke.
So far xde masalah la.
Then senang sbb resit pun boleh
print skali then terus Iza filing kat opis
segala bil2 tiap bulan.
Just in case ada perkara berbangkit.
Senang bukak file bil tu refer balik.
Terpulang pada cara dan minat 
masing. Sesetengah orang lebih 
suka beratur panjang bayar bil
kat pejabat pos or stesyen minyak.

**terima kasih kerana membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails