click this to be awesome person

Tuesday, 24 April 2012

Lawatan Ke Kilang Coklat Beryl's

Salam
Wah! Tajuk riang gumbira kan?
Lawatan lagi.
Korang ada?
Hehehe.
Mcm budak2 tadika pun ada gak.
Yela. Selalu g kilang coklat ni kanak2 je kan?
Hishh.. Jgn senteng sgt fikiran tu.
Kita yang dah dewasa ni pun boleh melawat lagi.
X salah klu nak ketahui atau dapatkan maklumat dgn lebih dekat lagi.
Sambil melawat, boleh membeli belah jugak.
Hilang lah segala stress di pejabat seketika.:)
Actually lawatan ni anjuran Kelab Sukan dan Kebajikan (KESKIB) opis Iza.
Before ni kelab ni x brp aktif.
Tp bila Iza masuk terus jadi aktif!
Wah.... Besar nye peranan ko Iza.
Sila jgn percaya. Auta semata2 bukan fakta.
Secara kebetulan je pun Iza masuk opis tu then kelab ni aktif.
Syukur.
Insya'Allah klu xde aral 30 April ni nak join kelab main bowling lawan ngan geng UPM.



Owkey.
Rombongan dari Putrajaya seramai 20 orang.
Menaiki coaster CGSO.
Gerak dr parcel B putrajaya sekitar jam 9.30 pg.
Lawatan adalah selama sejam lebih kurang la.
Kilang coklat ni x jauh mana pun.
Dekat Seri kembangan je.
Area2 UPM Serdang tu jela.
Iza ni pun baru tahu kat situ ada kilang coklat.
Sedih tul.
Klu tak follow rombongan ni sampai skrg la tak tau kewujudan kilang tersebut. Hihi.
Bayaran dikenakan RM10 utk seorang.
Which mean ada cover utk insurans la if anything happen. Very the selamat.
Nama pun Pej. Ketua Pegawai Keselamatan Kerajaan kan.
Kenalah mementingkan ciri2 keselamatan.
Hakhak.Promo lebih.



Sampai2 je kami disambut oleh replika coklat yang serba ceria ni hah.
Terus. Wahh!!! Rasa nak giget2 je wlu pun tahu yang tu bukan coklat betul.
Maklumlah pengaruh filem terlalu kuat.
Mcm budak2 je kan.
So kalau opis kawan2 nak buat lawatan mcm ni silakan.
Nnt faks je surat kat kilang ni.
Then staff diorang akan arrange kan tarikh dan masa nye.
Sbb kilang ni selalu terima lawatan x kiralah dr pekerja or student or kindergarten.
Masa kiteorang sampai tu pun ramai nye lah budak2 tadika yg comel2 baru sampai.
Terasa malu pulak. Hik.
Aggp je jalan2 cuci mata habis duit. :)



Maaf lah ye gambar tak berapa nak berkualiti.
Pakai camera galaxy mini je pun.
Malas nak bawak DSLR n camera comel tu.
Buat berat beg plak. 
Hah. Klu pandai sila lah cari Iza. :)
Masa lawatan tu kiteorg dibawa melihat sendiri cara2 buat coklat ni dgn lebih dekat lagi.
Seronoknye..
Keje staff kilang ni relaks je.
Dah semua mesin yang buat kan.
So staff diorang just perlu mointor jela.
Kot lah mesin tu sangkut ke ape.
Hihi.
Teruja seketika walau dah besar cenggini.
Habis je melawat kat dalam dgn sedikit penerangan, so tiba masa utk mebeli belah.
Wlu pun belum gaji, tapi still kena beli.
Haisshhh. X leh berjimat cermat lah.Aiyoo.
Tp Iza bukan penggemar coklat.
Beli utk my yayang n kembar kat Gombak.
Nnt ada masa nak g drop off la kejap.



Ni je yang Iza beli.
Banyak beli dark chocolate dgn tiramisu.
Sedap gak.
Tp makan sikit je pun.
Yang dlm plastik tu coklat yang dah reject.
Reject mean bukan yang x elok cuma yang x comel la.
Yang shape lari la, yang warna x shining la.
So diorang jual dgn harga murah.
Klu yang normal tu almost RM20.
Tp ni jual RM8 je.
Rasa sama je.
Just bentuk kurang comel.
Hihi.
Okey, sekian pengembaraan bersama Iza ke kilang coklat.:)


**Terima Kasih Kerana Membaca**

^izzah_nhkm^

4 comments:

  1. bayar tak masuk kilang beryls tu?

    ReplyDelete
  2. > Cahaya Islam

    Xsure la dear, sbb opis yang arrange buat surat semua. Rasa free je klu nak buat lawatan. boleh cuba google address/contact diorg n tanya..

    ReplyDelete
  3. Berapa lama masa diberikan utk melawat?dari mula sampai abis.betul ke sekejap je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah tak lah lama mana. dalam 15minit juga. kalau ada movie lama kot..masa kami pegi cd ke apa ntah rosak x boleh play.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails