click this to be awesome person

Friday, 2 March 2012

Oil Painting - Canvas (Murah)

Assalamualaikum.

Ni cerita masa balik Ipoh 2 / 3 minggu yang lepas.
Al-kisah my abah la bukak cerita pasal oil painting ni.
Dok beriya cerita kat anak menantu ni hah.
Iza pun jenis minat gak bab hiasan2 dinding ni.
Lebih2 lagi oil painting on canvas tu.
I like.
Then kebetulan Ina memang nak cr gak oil painting tuk umah die.
Alang2 diorang nak pegi tu Iza pun ikut je la.
My yayang x ikut pun masa tu.
So yang pegi kedai tu my abah, Iza, Ina n adeq.
Sampai je kat kedai tu amoi dah senyum sengih2.
Welcome kedatangan kami anak beranak ni hah.



Masuk2 je terus nampak ni dr pintu masuk.
Wah! Menarik.
Dlm hati dok pikir.
Brp agaknya yea?
Kebetulan balik Ipoh hari tu my abah dgn baik hati telah memberi sedikit "saguhati" buat anak2 menantu die ni hah.
Ada rezeki lebih sket.
Siap buh dalam sampul lagi.
Auww... Baiknya my FIL.
TQ abah.
Leh lah Iza wat tambah2 bayar yuran study.
Love u lah abah.
Klu ada duit lebih lg, nnt bg lah lagi yea.
Ngeh.Ngeh.
Bagi betis nak paha lak menantu ni. :p



Kalau tadi versi warna putih.
Ni versi warna hitam.
Wahhhh!
Suke2.
Rase nak amek dua2 je.
Mcm mane ni.
Nak beli ke x nak ni?
Hati melonjak2 nak beli.
Takpe2.
Pikir2 balik sambil tengok oil painting yang lain.
Jom scroll...




























































Yang ni pun cantek kan?
Ingat ke beribu.
Tp ratus je.
Murah jugak.
Klu kat KL mau beribu kan?
Siap ada sale lagi.
Special price coz my abah dah banyak borong kat situ.
Maklumlah tgh reno umah.
So cr lah segala barang nak hias2.
My PIL akan pinda umah baru nnt.
Sblm ni kan duduk kat umah kuarters TNB.
So dah tibe masa duduk umah sendiri.
X sabarnya. :)



Antara oil painting yang diborong oleh Ina n my abah.
Disebabkan amoi kat kedai tu x bg Iza snap gambar.
So Iza snap kat resit ni je lah.
Huhu.
Tp kiteorg dah beli so suka hati lah nak snap ke tak.
Pelik.
Katenye oil painting ni sume limited edition.
So takut org imitate painting ni.



Yang ni my abah punye.
Katenye nak letak kat dining hall umah baru.
Cantek jugak.
X sabar nak tengok abah gantung kat dinding umah baru.



Yang ni plak Ina nak letak kat hall umah die.
Tp bila dah bawak balik hari tu mcm x muat je kat hall yang die nak letak tu.
Sbb nya hall tu pendek.
So abah advise letak kat hall yang panjang n lebar sket.
Tp x tau lah mcm mana.
Sbb nye hari tu kerja2 menggantung frame tergendala sbb nya xde drill.
So tunda lah jawab nye.



Yang ni pulak Ina nak letak kat bilik tido die.
Jenuh gak nak pilih painting yang untuk bilik tido die.
Dok pusing2 dalam kedai tu cr yg sesuai dgn minat die.
Akhirnya die pilih yang ni sepertimana yang kiteorg sarankan. Huhu.
Iza plak amek yang mana erk?









































































ala..Iza amek yang murah je...






























































yang simple je....




















































yang x besar sgt...





























































dan yang tak kecik sgt...


























































dan yang paling penting..

























































Ina dgn baik hati nya...



























































belanja kakak ipar nye dgn membayarnya...



















































sgt terharu betul ngan My SIL ni.
Moga2 murah rezeki ye dear.
Dpt jodoh yang terbaik untuk selamanya.
Amin...


Iza amek yang ni je.
Actually dah ada idea utk hias n deko umah baru nnt. (insya'Allah).
so buat masa ni oil painting ni dok siam2 kat hall umah skrg tanpa digantung.
Tq to my SIL..
I love you lah sis..:)



**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^


3 comments:

  1. salam iza kalo x kisah bleh x share kedai tue kat mana? saya pon org ipoh gak..

    ReplyDelete
  2. > Butterfly
    dekat pekan ipoh tak silap dekat ngan memory lane. xpe, nnt iza tanya kat suami ek. hehehe.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails