click this to be awesome person

Friday, 17 February 2012

Yeay! Balik Ipoh.

Assalamualaikum.

Firstly sorry lah sbb entry ni tidak bergambar seperti mana entry sebelum ni yea. Kan dah bagi tahu yang Iza skrg mls nak bergambar. **alasan diterima ke?**

Okey, kite pegi kpd tajuk utama iaitu balik ipoh.
Sepatutnya Iza, my yayang n my SIL (Ina) plan nak balik Ipoh mggu dpn which is gaji time. Hehehe. Bile gaji syiok lah sket nak berjalan kan. Tp memandangkan my PIL nak buat makan2 + fmly gathering sket tu yang kena gak balik this week which is malam ni pas Ina habis shift kul 12 mlm karang kiteorg bertiga gerak balik Ipoh la.

Dah lame gak Iza n my yayang x balik Ipoh. Last balik pun new year hr tu kan. Dekat sebulan lebih gak la. Then next week klu jadi my PIL nak bertandang ke Putrajaya pulak. Mcm biasa la akan stay umah Ina. Sebabnya nak hantar my SIL (Aida) balik Poli PD so transit jap kat sini. Aida aka Adeq start cuti sem hari ni sampai mggu dpn. So tu yang hari ni die balik naik ETS dr Seremban ke Ipoh. Teringat plak zaman2 belajar Iza masa kat Politeknik Tg. Malim dlu. Tiap2 mggu nak balik sbb dekat kan. Tp dah lame2 x kerap dah balik. Siap leh balik Gombak naik motor okey ikut jalan lame Tg.Malim - Kalumpang - Kuala Kubu Bharu - Ulu Yam - Gombak. Pergh! Syiok tul zaman merempit dlu.

So tujuan fmly gathering yang my PIL nak buat ni sbb nye dah lame tak berkumpul adik-beradik belah my MIL. Lagi pun my MIL bulan 5 ni nak g umrah ngan Mak Chaq. Dan yang paling penting nak celebrate jugak sempena ulang tahun kelahiran my FIL yang ke berapa Iza pun x ingat. My FIL nye birthday 12 Feb hari tu. Dah wish lah sume, tp my FIL klu SMS die x akan balas. Hehehe. So sekadar baca je la. Tp klu my MIL kalau call ke SMS ke layan je. Siap guna short form lagi. Kelas gitu.

Okey, so balik ni Iza nak packing baju my yayang n Iza sket then tggu my yayang balik mlm krg, amek Ina terus gerak ke Ipoh. Journey will begin on 12.++ midnight. Hehehe. Okey, wish us have safe journey okey. Sekejap je pun, 2 jam setengah sampai dah. Then malam Ahad balik Putrajaya.

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails