click this to be awesome person

Saturday, 11 February 2012

Si Cilik Celik IT :)

Assalamualaikum.

Jom kita intai dak kembar ni menggodek i-phone atok. 
Siap berebut tu yang x tahan tu.
Seperti biasa yang akan menang si kakak.
Adik akan cuba mencari permainan lain.


Si adik sedang main agry bird. Tbe2 si kakak dtg sibuk2 nak main gak. Kakak mule lah tunjuk kat adik cara main agry bird dgn betul.


Seperti biasa, mule2 tunjuk2 kat adik. Last2 kakak yang akan pegang dan jadi milik dia. Adik terpinga2, mintak balik kakak xkan bagi. Kesudahannya adik tengok jela. Klu adik usik nnt kakak marah. Alahai...


Ewahh!!! Tengok jari jemari si kakak yang gemok2 tu. Geram plak Mak Lang kat kakak ni. Macam pandai je. Eh, tapi memang budak2 zaman ni pandai explore kan tablet n hp mcm ni. Tau je kat mane game yang diorang suka. Siap klu kita dah lock diorang pandai unlock sendiri. Cite pasal lock hp ni, hp Iza guna pattern lock tau. So Iza draw la pattern tu ikut style Iza. Agaknya si kakak ni x leh nak unlock pattern tu ntah ape die tekan langsung x leh nak on hp Iza mcm biasa. Sedih tau. Yang sakit hati tu bila kena sign in guna google acc. thru hp Iza. Dahla Iza x subscribe internet kat hp tu. Satu malam Iza search cara nak unlock draw pattern tu kat internet. Kesudahannya Iza format balik hp tu. Dah akibatnya semua contact no telah pun hilang. Adoi. Sabar jela.. i-phone ayah Iza ni pun asyik hilang je application yang penting. Diorang ni memang sgt pandai delete folder. Xde sape ajar pun. Huhuhu.


Tengok! Adik baik kan? Sikit pun x usik. Tengok je. Tangan die xde mcm kakak sibuk nak pegang kalau kakak tengah main. So behave. Agaknya kakak dah ckp ngan adik kot, jgn kacau. Klu kacau kakak cubit. Hihihi.


Dah lama sgt tggu kakak main x habis2 adik cuba lah nak menyibuk. Tapi adik tak touch pun screen hp tu. Adi just tunjuk atas angin je. Comel lah. :)


End up Iza bawak adik main buai kat taman bawah rumah Iza ni hah. Lagi senang. Si kakak masa tu tertido rasanye. Wah! Adik memang sangat suka kan buai la. Pandai hayunkan buai tu sendiri lak tu.



Sampaikan ajak balik naik umah taknak. Hihihi. Sangat teruja lah tu. Ni dah seminggu x jumpe dak kembar ni. Dah sgt rindu kat diorang. Aiyooo.

**Terima kasih krn membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails