click this to be awesome person

Friday, 10 February 2012

Miss My Twin Niece

Assalamualaikum.

Meh nak story-mory sket pasal dak kembar ni. Last Iza g umah mak Iza pun mggu lepas pas balik dr audition on air kat astro tu. Ooooppsss! Terlepas pulak. Hehe. Yup, memang Iza pegi pun. Unfortunately nasib x menyebelahi Iza. Tp xpe, just gain new experience... Dak kembar skrg memang banyak songeh sesangat. Especially si kakak. Aiyooo! Sgt mengada terlebey. Obvious sgt... Nak2 bile adik dpt perhatian lebih. Lagi die buat perangai die.





See... Menangis je kejenye. Mengada lebih. Al kisah die baru bangun tido, Iza tegur die buat tak reti. Then Iza mls nak layan, Iza p lah layan si adik. Adik pun layan gak la mak lang die ni. So far adik "angin baik" die boleh tahan. Kdg2 sampai dok melekat celah kaki Iza. Huhuhu. Si kakak ni ape lagi, hangin je nengok! Terus merajuk ngan Iza sbb x layan die tapi layan adik die. Aiyoo.. Lame gak die merajuk tau. My yayang pujuk pun die tak mau. 




See! Masih merajuk lagi tu... Si adik lak memang malas nak layan si kakak. Adik ni Iza tengok independent sket dr si akak. Die pandai bawak diri. Klu kena buli pun die diam je. Alahai. Baik nye lah adik. Bagus nye lah hai. Harap2 x bawak sampai ke besar lah. 




Adik dah bosan dgr kakak nangis terus je capai botol susu n buat hal sendiri. Sblm tu Iza ade suh adik pujuk kakak, adik g kat kakak bagi botol susu. Si kakak ni bukan nak amek ke ape, lagi kuat riau (nangis)... Tu yang adik terus blah wat hal sendiri. Hahaha. Iza nengok pun x lalu. Agaknya adik pun dah lali kot. Tu yang wat x reti je kat akak. Hihihi. So clever...



Tengok si kakak! Bukan main hover majuk! Ni baru nak jinak2 baik ngan mak lang sbb mak lang umpan lip ice. Oh yea! Diorang sgt suka kan make-up. Especially pakai lip balm kat bibir. Terus jadi mcm terkesima...


Sedang dalam proses pemulihan mood. Tp lame2 dah okey dah sbb umpan macam2. Aiyo. Perangai kuat merajuk ummi die telah turun kat si kakak nampak gaya nya. Hadoiiii. Ke mana tumpah nya kuah kalau tak ke dalam mulut ek? hihihi. Mak Iza ada cte pernah satu hari si kakak merajuk sampai g kat dapur. Pastu senyap je sorang2 kat dapur, mak Iza n adik die kat depan tengok tv. Lama sgt snyp kat dapur, mak Iza g lah intai. Mak aii.. Merajuk betul2 okey, siap duduk sandar kat peti sejuk sambil mulut muncung. Tu klu biar mau sampai malam. Atoiii... Baru nak masuk dua tahun dah nampak aura sensitif n sentap nye itu...Kakak...Kakak...Okey, nak sambung tengok Raja Lawak 6. Nnt Iza update lagi okey.

**Terima kasih kerana membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails