click this to be awesome person

Saturday, 11 February 2012

DSQ Site Visit ~ 11022012

Assalamualaikum.

Just a fast update about DSQ progress.
Really cant wait more longer. :)


Kitchen area view from main hall.
Not too small, just nice for me.:)
Have another 2 bedroom at kitchen area. 


Kitchen area... Yang ni pulak view dari pintu belakang.
Bila bukak pintu belakang tengok banyak lagi space kat belakang tu.
Boleh buat tanam2 pokok ape2 yang best.:)



Yang ni pintu dapur n main toilet. 
Senang lah toilet ade 2 kan. 
Klu yang kat master bedroom tu agak privacy sket la.
If fmly members boleh la nak guna.
Klu outsiders mcm kawan2 ke.
Better guna yang ni la.
Bukan nak bersangka buruk.
Tp lebih elok mencegah dari mengubati.:)


Yang ni bilik ketiga dan keempat. 
Pasni, Insya'Allah bilik ni akan jadi bilik kedua dan ketiga.
Sbb cadang Iza nak pecah bilik yang kedua yang berhadapan ngan master bedroom tu.
Nak bagi hall besar sket.
Ape2 pun itu baru cadangan.
Tp klu x pecah pun mungkin salah satu dr bilik ni buat bilik stor kot...



Hall area.
Pandangan dari dapur.
Haishh.
My yayang kat luar tu dah mula plan mcm2 dah.
Nak buat itu,nak buat ini.
Jgn over the budget udah.
Maklumlah barang2 skrg pun mahal kan.


Tingkap ngan pintu tu kalau pecah replace with sliding door 3 panel okey gak kan?
Senang. Guna sliding door ni.
Nak masuk barang2 besar pun x yah bersempit2.
Tu pun dalam cadangan.
So leh buat langsir untuk sliding door je terus.
Hihihi. Tak sabar nak deko2..:)


Okey.
Yang belah kiri tu bilik kedua.
Bilik ni lah yang nak dipecahkan.Huhu.
Yang belah kanan tu master bedroom.
Yang tengah tu pulak bilik air.
Ade dua pintu.
Satu pintu luar, satu lagi pintu dr dlm master bedroom.
Tp rase2nya kiteorg akan jadikan satu pintu je kot.
Bila dah pecah bilik kedua tu.
Nak sambung dinding master bedroom tu sket sampai ke ngam2 pintu bilik kedua tu.
So nanti bilik air akan fully berada dlm master bedroom.
Mean nnt pintu master bedroom akan berada di kedudukan pintu bilik kedua tu la.
Hihi. Itu pun baru cadangan. :)


Kalau dinding pintu tu tarik ke depan sket n sama kan dgn tingkap bilik tu pun okey gak.
Ade la space berbaki dlm satu kaki kot.
Tp yang penting kat porch ni leh parking dua kete.
Mule2 mcm x caya tp td tengok balik, memang boleh masuk.
Kot2 lah pasni ade rezeki Iza dpt post PTD ke.
Leh lah tambah hutang beli 2nd car. Hehe.
Sila berangan. Scroll degree pun x dpt lagi. :p


My yayang sgt teruja nak tukar gate yang seret tu.
Iza plak prefer gate yang leh lipat dua tu.
Smart aje. Pernah tengok kat umah makcik belah ayah Iza.
Tp die punye automatik la.
Then kalau dpt jiran yang sporting ingat nak pakat buat awning sampai ke gate tu.
So kalau ujan, park kete tak lah kena kan.
Fuh!! Skrg dah bulan februari.
Esok2 dah siap.
Esok2 dah kena bayar cukai pintu bagai.
Pastu amek kunci.
Pastu bermula la status pokai. Hahaha. :p

**Terima kasih krn membaca**

^izzah_nhkm^

2 comments:

  1. cantik umah dier :D.dh amik kunci ke dik??

    ReplyDelete
  2. hehehe..
    tq sis...
    belum lagi..
    tu bukan unit umah iza..
    unit umah org lain..hehehe..
    tp..insya'allah tahun ni siap..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails