click this to be awesome person

Tuesday, 10 January 2012

Wish Me Best Of Luck

Assalamualaikum.

Hari ni merupakan hari terakhir tuk Iza siapkan diri untuk kawal emosi, kawal kesihatan n kawal segala perasaan marah. Sebabnya esok dah nak jawab paper final exam. Uwaaa! Sgt menakutkan lah. Untuk pertama kali dalam sejarah Iza x amek cuti study untuk final exam kali ni sbb nye kan baru transfer masuk JPM. Dahla last year amek cuti direct sampai new year pasal g holiday. Ni nak amek lagi memang lah kena cantas je karang. Tu pun Iza apply Cuti Tanpa Rekod untuk final exam 2 hari dah kena mcm2 tohmahan. Lantaklah. Dah dalam pekeliling kate boleh apply CTR untuk govt.staff yang further study. Ape nak kecoh. Bukan nya g joli katak. G jawab exam je pun. Okey rutin harian dari new year hari tu, sampai je umah putrajaya terus set up mood ke mood study. Sbbnye risau nak final punye pasal. Perasaan ni setiap sem Iza rase n lalui tapi setiap kali tu jugak lah nervous nye menjadi2 sbb nye tiap sem lain paper memang lah takut. Harap2 sgt this sem pun takkan ade repeat paper as past sem. Ya Allah, mohon bantuan - Mu.


Mcm biasa, pas keje or pas maghrib akan check-in masuk study room utk study. Tengoklah tahap kebersepahan itu. Lantakla. Dictionary pun stand by je kat tepi tu maklumlah ayat2 International Bis. (IB) ni kan semuanya bombastic to the max. Kang klu x tau mau terkangkang pk maksud. Tp kan klu dalam final exam leh bawak dictionary kan best. Tapi xde makne gak sbb x sempat pun kdg2. Hahahaha. So esok paper IBM petang. Dah mintak tlg my yayang siap2 tlg hantarkan g exam sbb nye Iza memang x boleh nak drive coz fikiran celaru ingat mcm2 point. Kang exam ke mane Iza ke mane. Syukur lah spnjg Iza switch mood study ni my yayang banyak sangat membantu wat keje2 umah. Amat boleh harap. TQ sayang. U will be reward by ur wifey soon okey. :)


Okey just nak bear in mind esok before kuar umah nak g jawab paper nak kena bawak :

(i) Examination Registration Slip
(ii) Student Card
(iii) IC
(iv) Stationery..

Kalau lah boleh bawak nota sekeping dua alangkah bahagia hidup.. Sila berangan sahaja mcm ade nota atas meja esok.



Okey, paper esok start kul 2.15 pm till 5.15 pm. So kena gerak awal lunch siap2 kat Shah Alam then baru masuk dewan exam. My yayang mcm biasa akan menunggu dengan penuh sabar selama 3 jam. Selalu die akan lepak kat cyber-cafe, xpun masjid Shah Alam, xpun ikut suke hati die nak g mane. Hehehe. Okey. Done! Need to top-up more info. for my paper tommorrow. Wish me best of luck. Insya'Allah.

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails