click this to be awesome person

Saturday, 14 January 2012

Weekend Update

Assalamualaikum.

Hari ni kami berdua g umah mak Iza jap sebab nak ziarah ayah Iza yang dah discharge HKL smlm. Nasib sehari je masuk wad. Tapi tadi mase otw dr Putrajaya ke Gombak mak Iza call mintak tlg sggh kedai beli barang sket, sambil tu mak Iza kate lah yang ayah Iza sakit balik. Kepala pening may be tekanan darah naik balik kot. Ajak g hosp. / klinik x nak sebab katenye nak makan ubat hospital. Hmmm.. No comment. Yela, sbg anak risau lah jugak kan dan dlm ms yang same nak lah berbakti jugak kat parents as long as mereka hidup lagi. Buat pahala mane yang sepatutnye. Sampai agak lewat jugak sbb nye tak tahu la nape jalan jammed sgt2. Nak2 kat depan jalan istana yang lame tu. My yayang tu bukan boleh kalau jammed x gerak mcm tu mule lah die serabut. So disebabkan sangkut kat jammed agak lame, perut pun mule lapar. Sampai je umah mak Iza sume terus kiteorg makan nasi. Kebulur ya amat. Lauk sedpa pulak tu, perghhh..bertambah2 lah nasi. Nampak nau kat umah x masak. I ngaku okey! Hehehe. Mood malas masak dah menjelma sebabnye asyik sibuk dok study je cm ne. **alasan**



Yang budak kenit dua orang ni dah berubah gaya rambut pulak, kate mak Iza kakak sedara Iza yang tlg guntingkan sebab rambut diorang dah panjang pastu jenis tak suke ikat rambut memang serabai lah kan. TP syg le sebab rambut diorang tang2 hujung tu curly. Cantek. Huhu. Xpela, harap2 nnt tumbuh same gak mcm sebelum tu.:) Nampak sgt si kakak terlebih sihat berbanding adik. Oh, skrg ni si kakak dah pandai nak timbang berat badan sendiri kate mak Iza. Dah pandai g amek scale kat dalam bilik mak Iza pastu die naik atas scale tu sendiri. Bile jarum scale tu gerak terus gelak2 suke. Mcm tahu baca je berapa berat badan sendiri. Berat badan kakak adalah 13.5kg okey. Then mak Iza naikkan si adik pulak atas scale tu, wah..bukan main marah lagi suruh si adik ketepi sebab die nak conquer sorang. Kecik2 lagi ko dah tunjuk gangster erk... Siap nnt Mak Lang ajar kalau sampai besar mcm tu. Pastu perangai die skrg suke menjeling orang je kejenye. Pantang org usik sket menjeling. Hishhh. Mane belajar ntah. Si adik lah perangai opposite ngan si kakak. Berat pun 11kg aje. Tu yang nampak beza sesangat tu. Adik satu habit die skrg suka menggeledah beg orang. X kisah lah beg make-up ke, beg tangan ke, beg baju ke habis die punggah2. Tadi pun habis segala tisu2 dalam handbag Iza die kirai2 nye. Pastu beralih lak ke beg make-up. Nasib sempat diselamatkan, kalau tak gincu Iza die buat jadi marker pen conteng kat lantai umah. aiyoooo....


Mase ni dah siap2 mandi nak ajak g jalan kat playground kat bawah umah tu. Mule2 beriya nak ikut siap g amek kasut sume. Ikut je montot my yayang tu. Tp bile my yayang dah start motor and ajak, terus lari masuk dlm umah x nak ikut pulak. Hahaha. Dieorang main2kan pak lang diorang. Cis. Sabar jela. Sian pulak sebab mak Iza kate asyik terperuk je kat dlm umah x keluar2. Dulu mase Abi die ade Abi die rajin bawak jalan g playground mane2. Ni Abi keje jauh so xde lah org nak bwk. Nak harap Acu n Pak Ngah masing2 sibuk keje n study. Nenek x larat lak nak jalan sambil pimpin tangan dua org ni hah. Atuk lah baru kuar hospital. Ummi korang sah2 lah penat nak rehat time weekend. Sabar jelah erk. Nnt cuti panjang raya cina ni dtg umah mak lang erk. Mak lang bawak kakak n adik jalan naik cruise tasek erk.. :) Okey, time to do some revision for last paper next Thursday.:)

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails