click this to be awesome person

Monday, 16 January 2012

Koleksi Hp Kami

Assalamualaikum.

Alkisah Iza keluarkan koleksi hp lame2 ni sbb ade member call td tanye Iza ade tak nak let go hp lame2 sbb hp die rosak. Kesian pulak. So tu yang Iza keluarkan dr simpanan tgok mane yang okey sekali nak bg kat die. Tengoklah bagi or die nak beli tapi dlm bwh RM100 lah. Iza suh die beli kat kedai je yang baru ke tapi die taknak katenye nnt beli kat kedai sume over budget. Then die request klu boleh hp tu nak yang screen-colour. So yang screen-color pun nokie xpress music tu, sony ericsson yang K & W model tu n Blueberry tu. Iza tanye die, die kate prefer sony. Actually hp ni sume masih okey. Cume kdg2 je battery flat. Maklumlah usia masing2 dah menjangkau bertahun2. Tu belum Iza keluarkan hp nokia 3310 mase Iza mule2 pakai dulu. Hehehe. Oldskool beb. Tips utk hp tahan lame kalau korang dah xnak pakai or nak simpan tuk jangka masa panjang, cabut bateri dr hp then simpan. Of course leh simpan lame bergantung gak korang simpan kat mane. Klu simpan kat tmpt panas x leh gak. So simpan lah kat tempat yang memadai suhu bilik.






Setiap hp ni ade sejarah tersendiri. Ade org kate ngan Iza nape tak trade-in je? Jawapannye ialah Iza ni jenis sayang barang. Tp bile dah jadi bebanyak mcm ni nak buat ape kan? Takkan nak beli simcard sampai 10 kot? Pastu jenuh nak top up n pick up kalau orang call. Huhu. Actually lebih kpd hp stand by kot2 esok2 hp rosak n tak de bajet nak beli baru so pakai je lah salah satu drpd yang di atas. Yang sony ericsson warna itam tu paling disayangi. Ade memori tersendiri. :) Yang blueberry warna putih tu pun leh tahan gak function nye. Produk Malaysia kan, cme button die je dah tercabut sebab kembar main dlu. Yang lain2 tu sume hp bodo2 je. Hehehe. Kalau korang mcm mane? Simpan lagi ke or lelong je kat orang?


**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails