click this to be awesome person

Sunday, 8 January 2012

Gelagat Kakak + Adik

Assalamualaikum.

Meh nak story sket pasal budak dua orang yang melucukan ni.
Sape lagi kalau bukan si adik n si kakak.
My lovely twin (niece).
Kejadian berlaku masa kat Cameron tempoh hari.
Lagi pun dah lame tak update story khas pasal mereka berdua kan.
Dah besar dah.
Skrg 1 tahun 10 bulan.
Bulan Mac 2012 genap lah 2 tahun.
Yeayy!! Dah boleh potong kek birthday.
Nnt Mak Lang belikan hadiah erk untuk adik n kakak.


Hah. Klu korang pandai beza kan lah yang mane satu kakak n mane satu adik? Tp ni muke diorang dah lain. For sure senang je nak recognize which is adik n kakak. Adik yang belah kiri tu. Muke nye manis sket, lembut aje, banyak bersabar dgn karenah si kakak yang ganas a.k.a rock. Adik ni jenis suke wat hal sendiri. X suke kacau kakak, tp kadang2 klu kakak dah melampau die pun lebih kurang ganas. Hehehehe. Tapi adik memang banyak mengalah. Klu si kakak yang belah kanan, muke pun leh tahan manis..tp manis2 kelat.hehehe.bukan ape, klu senyum sangat lah manis.Klu time masam n moody memang masam habis. Kakak memang seorang yang happy go lucky. Kadang2 tu siap nyanyi2. Tp klu die dah dpt main satu benda memang die takkan share ngan adik kecuali org sekeliling mcm atok ke, nenek ke, ummi ke yang pujuk suh share ngan adik baru die akan buat tu pun tengok mood. Then kalau menangis memang mcm kena pukul. Pd hal bukan kena ape je pun. Kelakar lah. Tp yang sgt mencairkan hati Iza bila situasi kat bawah ni jadi. Masa tu kteorang dah nak check-out dah sbb ade kenduri kat Shah Alam sedara belah ayah Iza. So kena gerak awal lagi pun nak singgah umah besan diorang kat Ipoh (my FIL).






























































Time tu Iza tengah sibuk2 kemas2 barang. Angkut beg2 sume dari bilik letak kat hall spy sng my yayang angkut bawak masuk kete. Yang lain dah turun dah g kat kete. Tinggal Iza, kakak iza n dak dua orang ni hah.






































Tengok si kakak dah pakai stokin dah. Si adik time tu wat perangai tak nak pakai stokin. So Iza malas nak layan sebab banyak benda nak check takut2 ade barang tertinggal. So malas layan lah kan... Sambil2 tengah ke hulu hilir dr dapur g bilik, dari bilik g hall nampak dak dua orang ni bukan main baik lah hai...


Si kakak yag prihatin nak tlg adik pakaikan stokin. Iza pun cpt2 g amek DSLR kat dlm beg snap mane yang sempat. Dengan sungguh2 tu die nak tlg adik pakaikan stokin. Yang adik pun relax je stand by kaki hulur kat kakak dah mcm tuan puteri dah. Hehehe. Kalau perasan si kakak ni suke menyangkung tau. Penat dah ajar suh duduk tetap nak menyangkung. X fhm tul lah. aiyooo..


Tengok tu betapa prihatin dan penuh dgn kesungguhan tu. Adik pun memberi kerjasam dgn sepenuhnye pada kakak yang baik hati.


Last2 kakak give up sbb xmasuk2 kaki adik dalam stokin tu. Hahahaha. Pastu die bebel sorang2 dalam bahasa die agaknya komplen ckp menyusahkan diri die kot. Hehehehe. Adik pun mcm redha jela... So sweet... Esok2 kalau dah besar nnt Mak Lang suh korang baca entry ni tau tengok gelagat korang dua beradik mcm mane. :)

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails