click this to be awesome person

Friday, 20 January 2012

Finally...Its Semester Break...

Assalamualaikum.

Weehuuuu! Merdeka................ Pergh. What a relief? Teramat lega hati pabila sudah melepasi paper2 final exam. Smlm last paper. Wlu pun agak tidak meyakinkan untuk score A dlm paper OSH n IBM tp redha je dgn segala ketentuan Illahi. Rase dah cuba yang sehabis baik dah. Dari bersengkang mata study, sampaikan tertido atas meja study, sampai sakit2 pinggang n blkg badan. Harap2 semua usaha berbaloi la. Tak kisah sgt klu x dpt A tapi yang penting pointer this sem. maintain 3.00 pointer. Semalam memang kisah yang sedih n sakit hati gak tengah2 jawab exam leh pulak diserang sakit kepala yang amat sgt. Arghh!!! Menggigil tahan sakit. Wat tak layan tp makin endahkan sakit tu makin menjadi2. Start paper smlm kul 2.15 ptg..habis 5.15 ptg so masa menjawab 3 jam la and kena jawab semua soalan which is no option. Semuanya 5 soalan. Bile bukak je soalan smlm agak terkujat sebentar sbb mcm biasa, ape yang dibaca n ditekankan x keluar sgt. Dah frust tapi cube jugak utk tackle that question sehabis baik. Tengah2 menjawab tu dalam kul 3.30 ptg dah start rase sakit kepala sampai rasa mcm nak muntah. 

Arghh..sudah, ape hal pulak ngan aku ni? Time2 tgh exam leh wat hal pulak. Terus bangun g toilet. Mase jalan tu pun dah tak leh imbang badan tapi still in control. Sampai toilet rase badan seram sejuk. Kuar toilet tawakal je kuatkan smgt masuk balik dewan exam sambung jawab soalan. Tak lame pastu dalam 4.30ptg tu memang dah tak leh tahan. Nasib baik semua soalah dah berjawab cume tak tau lah mengikut kehendak soalan ke tak. Nekad kemas semua stationery terus blah. Member2 lain semua pandang mcm terkejut. Memang rase tak leh blah dah. 

Yang paling geram kena drive sendiri sbb my yayang last minute ade meeting kawad untuk hari wilayah plak. So jalan g parking masuk kete rest jap.Takpela, x salahkan my yayang pun. Kadangkala kena lah berdikari. Mcm x biasa drive lak kan. Tp mase drive tu rase lame nye lah nak sampai Putrajaya. Rase mcm jauh lah sgt Shah Alam ke Putrajaya tu. Takpe pasni cuti sebulan dari g kelas terus rase mcm kuat smgt sket. Sepanjang jalan dari Shah Alam ke Putrajaya smlm ujan pulak. Leh tahan la lebat tak lebat. Tapi masuk je Putrajaya ujan berhenti. Sampaikan Iza masuk parking kat umah pun x betul tapi masih dlm kotak parking la. Tunggu lift nasib x ramai org, ikut hati nak je baring je dalam lift tu. Sampai depan pintu umah dah terduduk dah. Bukak pintu masuk terus campak semua beg kat lantai. Masuk toilet sambung muntah. Hamek ko segala ape yang Iza makan tengahari tu before exam kuar balik. Pastu terus lembik. Terus rebah kat atas katil n text my yayang suh balik sbb dah tak larat sgt. Kepala makin berat + berpusing2. 

My yayang pun balik umah terus tampal koyok kat kepala n belakang tengkuk Iza. Pergh! makin sakit plak bile ditampal koyok. Pd hal koyok kan berangin kan. Pelik tu lah sistem badan Iza ni. Sian gak kat my yayang sbb kena bersihkan sisa2 muntah Iza kt dlm sink toilet tu. Now baru rasa syukur seribu satu rahmat sbb he's a great husband that i had sbb nye jalankan t/jwb sepenuhnya as a husband wlu pun time keje terpaksa lari balik umah jenguk Iza pastu g keje balik. Dahla smlm ujan kan. Ya Allah lindungi lah kami. So pas isyak tu dah rase mcm ade kekuatan sket bangun terus mandi, syampu rambut + urut2 sket kepala. Wlu pun masih terasa sakit kepala yang berdenyut2 tu tapi much better. 

Ni kat opis, ingat ke nak EL or amek MC je hari ni sbb bdn rase lemau sgt tapi kuatkan smgt sbb nak g keje lagi pun Iza kan baru kat cni so tak elok lah asyik nak cuti / el / mc. Cube nak disiplinkan diri. Lagi pun esok kan cuti sampai hari selasa. Leh rest lame2 kat umah. Petang ni kalau larat nak bersihkan umah. Nak ubah posisi perabot kat umah klu boleh. Bosan lah asyik cenggitu je. Then nak bersihkan segala habuk2 kat TV, kabinet, almari n segala sawang2 yang dah bersawang kat dinding2. Aiyoo... Moga ade kekuatan nak buat semua tu. Sambil2 tu leh packing buku2 sem.ni masuk kotak dgn harapan xde repeat paper.



**gambar sumber carian dari google**


So skrg Iza n semua student UiTM tengah semester break till 04.03.2012. After tu sambung masuk sem.6/2012 plak. Pastu lagi satu or dua sem (bergantung pada jadual) baru leh wat project paper. Then, leh grad! Yeayyy!!! Ramai orang kate, wah kejap je kan ko nak habis degree... Ha'ah, amatlah kejap bagi mereka yang melihat. Bagi tuan punye badan yang alami n hadapi tiap2 hari g kelas ni rase mcm lame. Adoi. Pasni harap2 Iza n my yayang leh fokus tuk "proses" baby lak. Huhu. Sedang diusahakan. Mudah2an Allah permudahkan segala urusan kami dunia dan akhirat. Syioknyeeeeeeeee cuti sem.walau pun sebulan je pun.

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails