click this to be awesome person

Saturday, 14 January 2012

Ala-Ala Spa Di Rumah

Assalamualaikum.

Hah. Sambil berhujung minggu kat umah mcm Iza ni kan. Sambil2 gak tengok tv / baca nota nak exam tu leh jugak feel ala2 spa kat umah. Bukan ape pun. Actually nak rendam kaki ni je. Sebabnye dah mule menampakkan tanda2 usia meningkat. Wahhh! Yelah, keje dok dalam air cond kulit habis kering. Losyen dah pakai sampai habis sampai beli baru. Tang tumit tu tak gak elok nye. Memang lah belum sampai tahap merekah and menggelupas bagai. Oh no! Itu takkan dibenarkan berlaku. So penyelesaian nye kena lah melakukan xtvt merendam kaki selama bbrp minit. Tapi paling bagus 1/2 jam pun dah kira okey. Iza rendam kaki dengan garam khas okey. :) Jom scroll down.


































































 








Hah. Iza guna garam berwarna biru ni. Produk cosway. Okey, xnak promote lebih2. Selain dari menyingkirkan sel2 yang dah mati tu ianya juga mampu menyegarkan kulit khas untuk kaki kita. Murah aje. Tapi harga tak ingat. Rase below RM30 lah itu yang penting. Kalau korang rajin buat lah xtvt rendaman kaki ni seminggu sekali. Especially on weekend. So bile korang nak g keje nnt kan fresh. :) Sian kaki kite penat bawak kite jalan ke sane ke mari, so kena lah reward kaki kita jugak. Sebahagian drpd penjagaan kecantikan jugak. :)




Tengok, over tak Iza. Mentanglah garam warna biru, besen pun nak warna biru gak. Hahaha. Eh, ni beli kat kedai Mr. DIY tau. Besen ni dah lah besar harga pulak murah. Memang terus amek n baya kat kaunter. So kegunaan nya menjadikan tempat merendam kaki. :) Kepada sesiapa yang ada mslh kaki "berbau", "bercagu" elok sgt lah selalu2 rendam kaki yeah. Bagilah kulit kaki korang bernafas sket. Kalau taknak rendam pakai garam ni pun xpe. Gantikan ngan daun sirih pun okey. :) Selamat berhujung minggu semua.

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails