click this to be awesome person

Wednesday, 28 December 2011

Fast-Update From Cameron

Assalamualaikum.


Menggigil2 jari-jemari nak taip entry ni sebabnya kesejukan melampau tahap maksima. Srkg ni Iza kat Tanah Rata Cameron Highlands. Bercuti dgn family. Dah lame rasenye tak spend time together. Tapi untuk malam ni my yayang, angah n adik Iza x ade. Diorang datang esok kecuali angah Iza sebab die tak dpt cuti. So mlm ni hanya Iza, mak, ayah, along and kembar. Kiteorg stay kat apartment area Puncak Arabella. Okey jugak apartment, ckup lengkap dengan pelbagai kemudahan. Cuma apartment ni tingkat 4 n tak de lift. Itu je kurang, yang lain sume complete dari segi furniture bilik, hall sampai ke dapur. Bagus. Iza puji kpd owner apartment ni which is Pak Ngah.

Kiteorg gerak satu kete je hari ni. Iza naik ngan mak Iza. Fmly Iza dr Gombak dtg Putrajaya amek Iza then terus gerak ke Cameron. Sampai Cameron agak lewat sebabnya keadaan jalan yang kurang elok pastu kereta leh tahan banyak jugak walau pun hari biasa. Maklumlah cuti sekolah kan bukan kira weekdays or weekend... My yayang esok gerak pas habis keje, singgah Gombak amek adik Iza then terus gerak ke sini. May be diorang sampai sini petang lah kot. Ape pun doa Iza moga perjalanan mereka selamat.

Ni sorang2 dlm bilik kat apartment ni. Sejuk lah sesangat sampai nak pijak lantai pun x berani. Siyes. Dari skala 1 - 10 Iza bagi 10/10 tahap sejuk. Korang bayangkan apartment ni xde air-cond or kipas pun tapi sejuk hampir ke tahap beku. Pelik bin hairan kami semua ni hah. Mane dtg nye suhu sejuk ni? Sampai masak air bancuh air teh baru je tuang kejap dlm cawan dah sejuk macam masuk fridge aje. Hehehe. tp yang lagi pelik budak dua orang tu si kakak n adik relax leh main kat atas lantai. Mak lang ko ni hah punye penat bawak toto bentang sebesar alam suh korang main atas toto tu korang x nak pulak kan. Memang sengaja buat mak lang ko ni sentap tau. Kiteorg ni naik heran nape dua beradik tu tahan sgt sejuk. Siap leh golek2 kat lantai. Suke hati la..


Ni Iza nak tdo pun mcm x bole sbb sejuk sgt. Sampai naik pening kepala ni hah.Mata dah ngantuk tapi nak tdo mcm mane klu menggigil2 kan. Xpe. sat g nak sapu minyak panas sket kat kaki bagi kurang sket sejuk ni hah. Dah la my yayang xde malam ni. Klu ade dah lame mintak haba dari die. Hehe. Iza ni kan kurang lemak. Bukan kurang tapi xde lemak. Hehehe. Okeyla. Mau check email jap. Ade keje nak buat. Jumpa lagi semua. Slmt malam. :)

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^


1 comment:

  1. salam..
    seronoknyer pgi jln2 kat cameron...
    bolh mkn strawberi bebyk kan dear..

    done follow u izzah..=)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails