click this to be awesome person

Tuesday, 27 December 2011

DSQ - 70% Progress

Assalamualaikum.

Sementara tgh waktu senggang ni meh lah Iza fast-update pasal hal rumah Iza tu. Nak cte sket, sepanjang pemantauan-alam-maya Iza tengok cepat gak lah pemaju tu buat sbb sekejap je dah naik batu, pastu naik bumbung..pastu dah nak siap. Wahh!!! Takut lak bile dah siap n dapat kunci nnt coz dah mule kena potong itu gaji maa.. Huhuhu. Tp sblm tu knalah bertungkus lumus nak kumpul duit untuk wat reno kalau ade. klu xde dok diam2 terima seadanya. huhu. Jom tengok gambar terkini yang mane Iza tersangat berterima kasih pada En. Kazman krn tersangat rajin update pasal pembinaan DSQ ni. Gambar2 pun Iza amek dr blog beliau. Maklum saje la nak turun g site tak sempat mane nak kejar hal opis lagi, hal belajar lagi. Nasib baik lah semuanya mudah hanya di hujung jari je leh dpt info. Thanks a lot to En. Kazman.


Begini lah kelihatan bakal-rumah kami. Insya'Allah moga semua urusan dipermudahkan oleh-Nya. Bile tengok rumah dah mcm ni terbayang2 segala penat lelah nak berpindah randah. Aiyyooo! Mau amek cuti seminggu kot nak pindah. Tp sebelum pindah kena lah settle kan hal2 reno, mengecat bagai, drill sume klu x nanti penat buat dua kali keje.


Jubin lantai sudah dipasang. Tbe2 nampak hall mcm sedikit sempit. Huhu. Tapi xpe, name pun rumah pertama. Esok2 ade rezeki cari umah lain pulak, yang ni buat sewa (aset). Mintak2 lah ade rezeki keje mane2 kan. Nak2 skrg ni kan SBPA bagi staff gomen keje ngan private then leh masuk balik gomen tanpa dipotong "kekananan" di dalam gomen. Kot betul info yang Iza terdengar dlm berita hari tu.


Yang bab tingkap ni yang best ni. Dah mcm tingkap rumah kedai dah. Mcm yang selalu ade kat lot2 rumah kedai tu. Huhu. Ni merupakan tingkap kat master bed-room yang mane boleh dilihat dr bahagian hadapan rumah. For sure kena buat langsir day-light n night. Yang penting tang night tu kena cr yang gelap2 punye bagi private bayang pun x leh nampak. Klu x nnt kantoi.. Hahahaha. Siot je statement Iza ni. Huhuhu.


Ni bahagian dapur. Besar lah sket dr umah kuarters skrg ni. So dah pk dah pasal kitchen kabinet sume. Berangan itu penting. Hehehe. Okey lah tiles dinding warna ni at least x gelap n tak terang sgt. Just nice. Yang teramat tak sabar nak buat nak mengecat mcm2 warna. Ingat tang dapur nak cat warna hijau-epal. Tp tiles plak dah warna ni so kena tukar lah. Hihi. Ape2 pun tunggu lah siap sepenuhnya.

**Terima Kasih Krn Membaca**

^izzah_nhkm^

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails